ELEKTRONİK Demokrasi Partisi (E-Parti) Eş Genel Başkanı Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, E Parti'nin bugün itibariyle kurulduğunu belirterek, "Yeni kurulan bütün partiler seçilmeyi, iktidar olmayı hedefleyerek kurulurlar. Bizim de hedefimiz iktidardır. Hem fikirlerimizin hem kendimizin iktidar olmasıdır."dedi.

Halıcı, TBMM'de beraberindeki partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Farklı bir parti olduklarını belirten Halıcı, "Biz lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz. Lider partisi olmadığımız için de 'peşimize düşün' demiyoruz" dedi.

Halıcı, "Kurucular kurulu tarafından eş başkanlığına getirildim. Parti programımız üç bölümden oluşuyor.ödedi. Halıcı, bunların doğrudan katılım ve demokrasi, üretim ve bilgi temelli toplumsal dönüşüm ve her alanda daha özgür ve daha çağdaş bir Türkiye olduğunu söyledi.

Milletvekili ve yerel seçimlerde aday adaylarının elektronik ortamlarda şeffaf ve açık bir biçimde belirleneceğini belirten kaydeden Halıcı, "Genel başkanların, güç odaklarının, delege ağalarının keyfi dayatma ve belirlemelerine artık biz son vermek istiyoruz. Gördüğünüz gibi biz farklı bir partiyiz. Toplama ve zoraki mitingler peşinde olmayan, sokaklarda halkımızı arabalarla rahatsız etmeyen, kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüsüz bir partiyiz" dedi. Kendilerinin fikirlerin partisi olduğunu ifade eden Halıcı, “Lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz. Lider partisi olmadığımız için de 'peşimize düşün' demiyoruz, Düşünüzün peşine düşün diyoruz" dedi.

E-Parti'nin diğer eş genel başkanının süreç içinde belirleneceğini belirten Emrehan Alıcı, Haziran 2015'de yapılması planlanan genel seçimlere katılıp katılmayacakları sorusuna, "Yeni kurulan bütün partiler seçilmeyi, iktidar olmayı hedefleyerek kurulurlar. Bizimde hedefimiz iktidardır. Hem fikirlerimizin hem kendimizin iktidar olmasıdır. Ancak şuan seçim takvimi çok sıkışık bir tablo sergiliyor. Böyle bir telaş içerisinde kurulmadık. Biz Türkiye için en olumlu, en ideal partiyi kurmak için yola çıktık. Türkiye'de biliyorsunuz çok hızlı değişimler yaşanıyor, seçim işbirlikleri olabiliyor. Önümüze bu konuyla ilgili öneriler gelirse değerlendirebiliriz" dedi.