ATALAY: SEÇİMLER ERKENE ALINMAYACAK
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin İlkadım İlçe Kongresi'ne katıldı. Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede konuşan Atalay, "Bazen şöyle şeyler konuşuluyor. Seçim erkene mi alınacak, öyle bir ihtimal var mı ? Öyle bir ihtimal yok. Biz Ak Parti olarak daima seçimlerin zamanında yapılmasını tercih ettik. Bir iki zaruret dışında birisi 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin krize girmesidir, mecburen erken seçim yapmış olduk. Ama biz genelde seçimleri zamanında yaparız. Biz diğer partiler gibi değiliz. Türkiye’nin her ilçesinde varız. Bizim teşkilatımızın olmadığı bir ilçe yok. Bunu belki çok tekrar ediliyor, tekrar edin. Biz Türkiye partisiyiz. Biz ülkemizin her kilometresinde varız. Her ilinde her ilçesinde varız. Diğer partilere bakın kiminin bölgesi vardır, kiminin etnik grubu vardır ve onlar belli bölgelerin belli kesimin partisidir. Ak Parti'nin temel özelliği biz Türkiye'nin partisiyiz, biz her kesimin partisiyiz" dedi.
Ak Parti’nin temel iki ekseni olduğunu ifade eden Beşir Atalay, "Demokrasi ve adalet. Biz bu 12 yılda bu iki alanda da çok büyük gelişmeler sarfettik. Bunlara demokratikleşme alanında çok örnekler verilebilir. Türkiye'de demokrasinin millet iradesenin seçilmiş meclisin ve hükümetin üzerindeki vesayet mekanizmalarını kapadık. En önemlisi budur. Demokrasi için en önemlisi milletin iradesi hedefine ulaşıyor mu ulaşmıyor mu? Millet seçiyordu meclis toplanıyordu hükümet kuruyordu. Ama birileri geri planda kontrol edip, uyarıcı, hizaya getirici rol oynuyordu. Milletin iradesi havada kalıyordu. Ak Parti bu dönemi sona erdirdi. Gerçek demokrasiyi bu manada ülkeye biz getirdik, bunu rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.
Genel seçime çok iyi hazırlanacaklarını ifade Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "2023 hedeflerimiz için bu seçim önemli. Bu anayasa rafa kalkmadıkça, yeni anayasa yapılmadıkca Türkiye'de ileri demokrasiyi kuramazsınız. Bunu biliyoruz. İçinde pek çok değişiklik yaptık ama hala anayasanın omurgası duruyor. Ve bir ihtilal yönetiminin yaptığı anayasadır. 2015 seçimi sonrasi bizim için en önemli ajanda bu yeni anayasadır. İnşallah milletimiz bize o imkanı verir. Ama biz bunun için çok çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI