Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, () - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında ölümüyle ilgili verilen takipsizlik kararını protesto eden partililer, Eşkişehir'de adliye binası önündeki Atatürk heykeline siyah çelenk bıraktı.
BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar yaptığı basın açıklamasında, Muhsin Yazıcoğlu’nun fikirlerini her zaman yaşatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
"25 Mart 2009 yılında bindikleri helikopterin kırıma uğratılması sonucu Muhsin başkanımız ve arkadaşları şehit olmuşlardı. Dün itibariyle, dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen şehitlerimizin aileleri ve camiamızla yürüttüğümüz hukuki süreç maalesef takipsizlikle sonuçlandı. Şu anda mevcut iktidar sahipleri, her şeyi ilelebet elinde tutacaklarını sanıyor. Çokluklarıyla övünüyorlar. Her ne hikmetse her şeyi Allah için yaptıklarını iddia ediyorlar ama, her daim Allah’ı ve kul hakkını devre dışı bırakıyorlar. Bu dosyayı kapattık zannedenler şunu unutmasın; Muhsin Yazıcıoğlu’nun gölgesi uzun süre bu topraklarda dolaşacaktır. Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor bu gün. Zamanı gelince bu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Sizler hangi kararı alırsanız alın bizler onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu yaşatmaya devam edeceğiz."
FOTOĞRAFLI