Gökhan CEYLAN - Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, darbe girişimi sırasında 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bombalanmasıyla ilgili olarak, "Kim emir verirse versin, vicdanı olan, ahlakı olan, imanı olan, vatan ve millete sevgisi olan bunu yapamaz. Ama bu hainler yaptı. Onun için bu hainlerin idam edilmesi şart" dedi. 
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup askerin darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, Sivas'ta bugün de devam etti. Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua etti. Demokrasi nöbetine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de daha öncede darbeler gördüğünü, ancak böyle haince, böyle vahşice bir darbeyle hiç karşılaşmadığını söyledi.
'BU HAİNLERİN İDAM EDİLMESİ ŞART'
15 Temmuz'daki darbe girişiminin kahpece bir saldırı olduğunu belirten Destici şunları söyledi:
"PKK terör örgütüne karşı kahramanca mücadelede eden özel harekat polislerimiz, o hain gecede darbeye karşı direnmek için daire başkanımızın emriyle hemen kalkıyorlar içtima alanında toplanıyorlar. O anda hainler tarafından üzerlerine F-16 bombaları atıldı ve 50'ye yakını şehit oldu. Hangi vatan evladı özel harekat polisine bomba atabilir? Onun için bunlar vatansızlar diyorum. Hiçbir vatan evladı bunu yapamaz. Hiçbir vatan evladı, terör örgütü PKK'ya karşı kahramanca mücadele eden özel harekata bomba atamaz. Kim emir verirse versin vicdanı olan, ahlakı olan, imanı olan, vatan ve millete sevgisi olan bunu yapamaz. Ama bu hainler yaptı. Onun için bu hainlerin idam edilmesi şart."
'TAKİPSİZLİK KARARI KALKACAK, OLAY AYDINLATILACAK'
Daha sonra partisinin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına ilişkin verilen takipsizlik kararının kaldırılacağını ifade eden Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımızı Marmaris'te ele geçirmeye çalışan veya öldürmeye giden ekibin içerisinde Muhsin başkanımızın düşen helikopterinden parçaları söken subay ve astsubaylar var. Biz bunlarla ilgili şikayette bulunmuştuk. Bunlar önce tutuklandılar. 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Daha sonra 2014 yılında dosyayla ilgili takipsizlik kararı verildi. Biz buna itiraz ettik ve bu karar bozuldu. Ama bundan bir ay önce tekrar takipsizlik kararı verildi. Biz bu hain darbe girişiminden 2 gün önce yine itiraz ettik. Ve itirazımız şu anda Sulh Ceza Hakimliği'nde bekliyor. Ama şimdi cumhurbaşkanımızı öldürmeye veya almaya giden ekibin içerisinden bu hainler de çıktı. Biz bunlarla ilgili de hemen 18 Temmuz'da şikayet dilekçemizi yeniledik. Bununla da yetinmedik, bu darbe girişimini gerçekleştiren yapının içerisinde Muhsin başkanımızın soruşturma dosyasında şüpheli olanlardan var mı? Bununda araştırmasının içerisindeyiz. Varsa bunlar ister emniyet mensubu olsun, ister asker olsun, ister sivil olsun bunlarında hepsiyle ilgili şikayet dilekçelerimizi yeniliyoruz. Ve tüm gerekli yerlerle görüşmemizi de yaptık. Dosyaya verilen takipsizlik kararı kalkacak. Dosya yeniden soruşturulacak. Ve olay aydınlatılacak. Kim gerçekleştirmişse bunun failleri bulunacak ve hak ettiği cezayı alacak" dedi.
'VAZGEÇMEDİLER, UYANIK OLACAĞIZ'
Ardından darbe girişimindeki duruşları nedeniyle cumhurbaşkanına, hükümete, tüm siyasi partilere ve medyaya teşekkür eden Destici, "Ülkemiz bir bütün olarak tüm kesimleriyle birlikte bu darbeye el birliği ve güç birliği içerisinde karşı koydu. Darbeyi bertaraf ettik. Ama tehlike geçmedi. Ama bu vatana göz dikenler bu vatanın, bu milletin birliğine göz dikenler emellerinden vazgeçmiş değiller. Onun için uyanık olacağız. Onun için birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI