Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın tavrı ve açıklamalarının aldığı ödül kadar önemli olduğunu belirterek, "Bir etnik kimlik yaratmak isteyen bir takım çevrelere karşı çok net bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine inançla sahip bir insan olarak tavır takınmıştır" dedi.
CHP Serik İlçe Seçim Ofisi'nin açılışı, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, İl Başkanı Semih Esen, İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan, milletvekili adayları ve partililerin katılımıyla yapıldı. Dün akşamki açılışta konuşan Deniz Baykal, Türkiye'nin bugüne kadar yaşamadığı bir düzeyde sakıncalı ve tehlikeli bir duruma sürüklendiğini söyledi. Baykal, "Uzun yıllardır komşularıyla iyi geçinen Türkiye'nin geldiğimiz noktada hepimiz görüyoruz ki son 13 yıldır iktidarda bulunan parti, ülkeyi sıkıntıya sokmaya başlamıştır. Ve o sıkıntı birike birike bugün içinde bulunduğumuz tabloyu ortaya koymuştur. Türkiye komşularıyla çatışma içerisine sokulmak isteniyor. Geldiğimiz noktada başta iktidar tarafından Türkiye, Ortadoğu bataklığına sürükleniyor. Tüm bunlardan kurtuluşumuz 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin tek başına iktidara gelmesi ile mümkün olacaktır" dedi.
'ÖZLEDİĞİMİZ, BEKLEDİĞİMİZ BİR GELİŞME'
Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü almasıyla ilgili de konuşan Deniz Baykal, şöyle dedi:
"Son dönemde bir ruhsal sıkışma içine girmiş olan Türkiye'de hepimizin yüzünü güldüren, umutlandıran muhteşem bir olay, büyük bir başarı. Bilim alanında Türkiye'mizden bir bilim adamının böyle bir ödülü almış olması gerçekten çok önemli. Uzun süredir özlediğimiz, beklediğimiz bir gelişme. Bunun nihayet gerçekleşmiş olması hepimizi çok sevindirdi. Birbiri ardına aldığımız üzücü haberler, kaygı verici gelişmeler ortamında birden bire sevindiren, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayan bir gelişme oldu. Yürekten kutluyorum."
'YILLARDIR BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Prof.Dr. Aziz Sancar'ın tavrı ve açıklamalarının da en az aldığı ödül kadar önemli olduğuna dikkati çeken Baykal, şunları söyledi:
"Bir etnik kimlik yaratmak isteyen bir takım çevrelere karşı çok net bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine inançla sahip bir insan olarak tavır takınmıştır. Kirli tuzaklara sürüklenmeyi reddetmiştir. 'Ben cumhuriyetin çocuğuyum' diyerek çok doğru bir tespit yapmıştır. Yıllardır biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Yaşadığı en güzel olaylardan biridir. Elbette güzellikler cumhuriyet ile bitmiyor ama cumhuriyet olmadan başka güzelliklerin anlamı yok. Cumhuriyete sahip çıkmış olması, etnik kökene karşı konuşmaları elinin tersiyle itmiş olması ve Türkiye koşulları içinde İstanbul'da Tıp Fakültesi'nde bir üniversitede eğitim alarak böyle bir başarı gerçekleştirdiğini bütün dünyaya kanıtlamış olması Türkiye'nin özgüvenini, kendimize olan inancımızı daha da güçlendirmiştir, güçlendirmelidir."

FOTOĞRAFLI