'BUNLAR PUSULAYI ŞAŞIRMIŞ'
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan mitinginin ardından helikopter ile Sivas'a geldi. Havaalanından otobüsle kent merkezine geçen Başbakan Binali Yıldırım, hükümet meydanında düzenlenen mitin için bekleyen Sivaslıları eşi Semiha Yıldırım ile birlikte selamladı. Başbakan Yıldırım, konuşmasına 'Sivaslı Gardaşlarım, Yiğidolar' diyerek başladı. 15 Temmuz sürecinde Sivaslıların gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.
Ak Parti iktidarlarının hizmetlerini anlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"15 yılda Türkiye'de istikrar var, kalkınma var, ekonomide büyüme var. Dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisi olduk. Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi olduk. 5 yıldır kardeşlik temelinde milletin birliği, beraberliği temelinde ilimizi, Türkiyemizi mamur hale getirdik. Sizin beklentileriniz her zaman bizim önceliğimiz odu. Sizlerle el ele milletle el ele atılım üstüne atılım yaptık bir çok eseri hayata geçirdik. Aşılamaz dağları aştık, imkansız görülen işleri başardık. Bunları yaparken bir yandan da ayağımızda prangalar, sırtımızda vesayet yükü vardı. Artık zaman geldi. Bu yüklerden, bu engellerden kurtulmanın tam vaktidir. Artık büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açma vaktidir. 16 Nisan aydınlık yarınların açılacağı gündür. Geleceğe daha güvenle bakacağız. Demokrasimizi, hukuk devletimizi meclis itibarımız daha da yükselecek."
Birlik ve beraberlik içinde olunması halinde Türkiye'nin sırtının yere getirilemeyeceğini anlatan Başbakan Yıldırım, "Birbirimize kenetlenirsek sırtımız yere gelmez. Yedi düvel gelse bu milleti yolundan döndüremez. Bu millete düşmanlık eden bir sefer değil 100 sefer düşünecek. Çünkü bedeli çok ağır olur. Tarihte de böyleydi bugün de böyle, yarın da böyle olacak" diye konuştu.
"ŞER GÜÇLERİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE"
15 Temmuz gecesi Türkiye'nin üzerine kabus gibi çöken karanlık ihanet şebekesine halkın meydanları dar ettiğini ifade eden Yıldırım, "Hiçbir ihanet şebekesi, terör örgütü birliğimizi, kardeşliğimizi bozamadı, asla bozamayacak. Sizler bu meydanda gür sesinizle hainlerin yüreğine korku düşürdünüz. Ezana, bayrağa sahip çıktığınız. Bizler bu topraklarda daima uyanık olmalıyız" dedi.
Türkiye'nin durdurulmaya çalışıldığını kaydeden Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün de görüyorsunuz, şer güçler tam bir işbirliği içinde Türkiye'nin kutlu yürüyüşü durdurmaya çalışıyorlar. Onların hayır dedikleri nedir biliyor musunuz. Onlar güçlü, kalkınmış, ekonomisi büyümüş bir Türkiye'ye hayır diyorlar. FETÖ, PKK YPG, PYD bütün bölücüler, bütün teröristler kol kola girmişler hayır kampanyayı yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemizi engellemeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki bu sistem gelince artık rahatça cirit atamayacaklar. Bu koroya maalesef dost bildiğimiz Avrupa ülkeleri de katıldı. İtleriyle, atlarıyla, ırkçılarıyla hayırcılara destek verdiler. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre teröristlere her türlü izni, desteği verirken, bizim bakanlarımızın, milletvekillerimizin vatandaşlarımızla buluşmalarını engellediler. 16 Nisan'da öyle bir gür sesle evet diyeceksiniz ki sesiniz Rotterdam'dan, Berlin’den işitilecek. Sesiniz Pensilvanya'ya kadar uzanacak. Sesiniz Kandil'e gidecek. Sesinizi hainlere duyurmaya var mısınız. Türkiye'yi her türlü zorbalıktan, vesayetten çekip çıkarmaya hazır mısınız."
'KADINLARIMIZA SİYASETİ ÇOK GÖRÜYORLAR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 yaş milletvekili seçimi ve askerlik eleştirisini dile getiren Yıldırım "Kılıçdaroğlu diyor ki, '18 yaşında da siyaset mi olur'. Bunlar hakikaten ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Şimdi diyor ki, '18 yaşında vekil yapacaksınız, askerlikten muaf edeceksiniz'. Bunu söylerken 18-25 yaş arasındaki vatandaşlarımızın 5 milyonunun genç kızlardan oluştuğunu hatırlamıyor. Sizi yok sayıyor. Bu CHP'nin insandan anladığı budur. Askerliği erkekler yapıyor, kadınlar ne olacak. Onlar da mı siyasete girmesin. Atatürk'ün partisi. Atatürk 1934'te bütün Avrupa'dan önce kadınlara seçilme hakkı verdi. Onun mirasını yiyenler kadınlarımıza siyaseti çok görüyorlar. Bunun cevabını kadınlarımız, kızlarımızı, hanımefendiler 16 Nisan'da vermeye hazır mısınız" dedi.
"BUNLAR PUSULAYI ŞAŞIRMIŞ"
Başbakan Binali Yıldırım, getirmek istedikleri sistemde zayıf iktidarların, 28 Şubatlar, 12 Eylüller, 28 Mayıslar ve 15 Temmuzların yok olacağını, vesayet, darbeci, kumpasçıların kenara atılacağını ifade ederek şöyle dedi:
"Siyaset güçleniyor, hükümet istikrarlı ve güçlü hale geliyor. Bu sisteme göre seçim olunca mutlaka tek başına güçlü bir hükümet çıkıyor. Hükümete siz karar veriyorsunuz. Sandıkta karar veriyorsunuz. İki sandık var birinde Cumhurbaşkanı birinde vekillerini seçiyorsunuz. Sandıklar açıldığında kimin ülkeyi 5 yıllığına yöneteceğini siz anlamış oluyorsunuz, kararı siz veriyorsunuz. Eğer beğenirseniz 5 yıl sonra bir daha seçiyorsunuz, beğenmezseniz hadi güle güle. Bir de tek adam, diktatörlük diyorlar. 5 yılda sandıkla gelip sandıkla giden iktidar olduğunda diktatörlük olur mu? Kılıçdaroğlu'nun keyfi için 2 tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz. Olur mu öyle şey. Bunlar pusulayı şaşırmış. Bunlar her şeyi çift görmeye başladı. Bugünlerde HDP ile fazla düşüp kalkıyorlar. Onlar gibi eşbaşkanlığa kafayı takmış vaziyetteler."
"ZIRT-PIRT SEÇİM YOK"
Yeni sistemle kurumların daha hızlı çalışacağını, mahkemelerin güçlü hale geleceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, yönetimde çift başlığı da ortadan kalkacağını belirterek şunları söyledi:
"Çatal kazık toprağa gider mi? İki kaptan nasıl gemiyi batırırsa, bir yerde de iki baş olursa o ülke felaket gider. Bu sistem babayı oğula düşman eder. Bu çarpık sistemi değiştirip bütün yetkiyi sandıkta siz vereceksiniz, 5 yıl kulağınız rahat. Zırt-pırt seçim yok. Seçeceksiniz işi bitireceksiniz. Seçtiğimiz hükümet iş yapacak, meclis kanun yapıp hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet kendi alanlarına yoğunlaşacak. Güçlü meclis, güçlü temsil olacak. Bu sistemle, terörle mücadele daha kararlı hale gelecek, evvel Allah terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız, tamamen kurtaracağız."
"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"
Yeni sistemde Cumhurbaşkanın yüzde 50 artı 1 oyla seçileceğini, yüzde 30-35'ler ile iktidar olma dönemlerinin geride kalacağını belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve meclisin karşılıklı olarak seçimi yenileme yetkisi olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı ve meclisin mecbur kalmadıkça seçim kararı olamayacağını vurguladı. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı ve uyumlu bir çalışma geleceğini belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:
"Güçlü hükmet sistemi ülkeyi bölgede dünyada daha etkin konuma getirecek. Bölgesel ve küresel barışa daha çok katkımız olacak. Uluslararası sorunların çözümünde Türkiye daha etkin hale gelecek. Öncü ülke olma, lider ülkeler arasına girme hedefimizi daha kısa sürede gerçekleşecek. Darbeyle, vesayetle, zulümle, millet iradesini yok sayanlar artık bundan sonra böyle bir işin içinde olamayacaklar. Türkiye artık eski Türkiye değil."
Başbakan Binali Yıldırım, mitingin ardından Sivas Valiliğini ziyaret etti.

Eraydın AYTEKİN- Gökhan CEYLAN- Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, ()-

FOTOĞRAFLI