Tahsin GÜNER-Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 64'üncü Hükümet'teki görevi olan 'Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı' görevini yerine gelen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a devretti. Yıldırım, görevi devrettiği Arslan'a "Bu bakan başbakan oldu, torpilim var falan deme, o iş başka, bu iş başka. Torpilin yok, koşturmak var, sonuç almak var. Zor olan hemen yapılır, imkansız zaman alır. Hakkınızı helal edin" diyerek, espri yaptı.

Başbakan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndaki toplantı salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuştu. Hükümeti oluşturarak, işe başladıklarını belirten Yıldırım, "Bugün bildiğiniz üzere Türkiye Cumhuriyetinin 65. Hükümeti oluşturuldu. Malum, pazar günü yapılan kongre sonucu AK Partimiz, delegelerimizin desteği ile bizi genel başkanlığa getirdi. Cumhurbaşkanımız da hükümeti kurma görevini bize verdiler. Biz de bugün hükümetimizi oluşturduk ve işe başladık. Allah hayırlı hizmetler yapmayı hepimize nasip eylesin" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU BİR BAYRAK YARIŞI

Görev değişimi üzerinden bayrak yarışı vurgusu yapan Başbakan Yıldırım, "Bu bir bayrak yarışı. Bayrak yarışında zaman zaman bazı arkadaşlar görevi yeni arkadaşlara devreder; ama millete hizmet yolunda asla bir rehavet olmaz. Millete hizmet yolunda asla bir yavaşlama olmaz. Uzun yıllardan beri, AK Parti'nin ilk iktidara geldiği yıldan itibaren hükümetlerin birçoğunda 2 yıllık süre içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı yapmak gayreti içerisinde olduk. Bu icraatın içinden programı değil, projeleri anlatacak değiliz. Arkamda tereddüt kalmadan genel müdürüm olarak projelerin gerçekleştirilmesinde aktif görev yapan ve Kars ilimizi TBMM'de temsil eden Ahmet Arslan kardeşimize görevi veriyorum. Allah yardımcın olsun" ifadelerini kullandı

"TORPİL YOK, KOŞTURMAK VAR"

Başbakan Yıldırım, görevi devrettiği Ulaştırma Bakanı Arslan'a "Bu bakan başbakan oldu, torpilim var falan deme, o iş başka, bu iş başka. Torpilin yok, koşturmak var, sonuç almak var. Zor olan hemen yapılır, imkansız zaman alır. Hakkınızı helal edin" diyerek, espri yaptı.

BAKAN ARSLAN: BİNALİ YILDIRIM'LA ÇALIŞMAK DEMEK, TORPİLLİ OLMAK DEMEK DEĞİL

Görevi devralmasının ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Binali Yıldırım'la çalışmanın torpilli olmak anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Benim işimin zor olduğu otaya çıktı. Ulaştırmada çığır açmış bir bakanın başbakan olarak konuşmasından sonra söz almak beni zaten terletiyor. Binali Yıldırım ile çalışmak demek zaten terlemek demek. Hiçbir zaman torpilli olmak demek değil. Şanslıyız. Sayın Başbakanımızla 1982'den beri çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

Devir teslim töreninde yeni bakanlar da Başbakan Binali Yıldırım'a eşlik etti. Törenin ardından Başbakan Yıldırım, bakanlık binasından ayrıldı. Ulaştırma Bakanı Arslan ise bakanlık bahçesinde kurulan kürsüde çalışanlara kısa bir konuşma yaptı.