ANKARA () - BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'ı bugün Çankaya Köşkü'nde görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, Başbakan Yıldırım, Estonya ile ilişkilerimizin gelişen seyrinden ve Eston makamlarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya koyduğu tutumdan memnuniyet duyduğumuzu da ifade ettiği kaydedildi. Dışişleri Bakanı Kaljurand, gerek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, gerek Estonya'nın Türkiye'deki demokratik kurumlara desteğini göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, darbe girişimini kınadıklarını, Türkiye ile gerek Avrupa Konseyi, gerek ikili temelde işbirliği ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydettiği bildirildi.

Başbakanlık basın birimi tarafından Başbakan Binali Yıldırım'ın Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'ı bugün Çankaya Köşkü'nde kabul etmesine ilişkin açıklama yapıldı. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başbakan Binali Yıldırım, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin Avrupa coğrafyasındaki ana koruyucusu konumunda bulunan, ülkemizin de kurucusu olduğu Avrupa Konseyi'nin 15 Temmuz menfur darbe girişiminden bu yana sergilediği destek ve işbirliğini takdirle karşıladığımızı ifade ettti. Genel Sekreter Thobjorn Jagland'ın Ağustos ayı başında ülkemize gerçekleştirdiği, FETÖ'nün demokratik sisteme yönelik olarak ortaya koyduğu tehdidin Avrupa kamuoyuna bir kez daha aktarılmasına katkı sağlayan ziyaretinin ardından bu defa Avrupa Konseyi Dönem Başkanı sıfatıyla Estonya Dışişleri Bakanı'nı ağırladığımızı dile getiren Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrasında aldığımız tedbirler bağlamında Avrupa Konseyi'ni düzenli olarak, şeffaf bir biçimde bilgilendirdiğimizi ve Türkiye'nin bütün adımlarını uluslararası yükümlülükleri ve ulusal mevzuatı çerçevesinde titizlikle atmaya devam edeceğini belirtti" ifadelerine yer verildi.

"ESTON MAKAMLARININ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI TUTUMU MEMNUNİYET VERİCİ"

Başbakan Yıldırım, Estonya ile ilişkilerimizin gelişen seyrinden ve Eston makamlarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya koyduğu tutumdan memnuniyet duyduğumuzu da ifade ettiği kaydedildi. Dışişleri Bakanı Kaljurand, gerek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, gerek Estonya'nın Türkiye'deki demokratik kurumlara desteğini göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, darbe girişimini kınadıklarını, Türkiye ile gerek Avrupa Konseyi, gerek ikili temelde işbirliği ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydettiği bildirildi.