BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Eğitimi; öğrencilerimizin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda tutan, ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle hareket eden, farklı düşüncelere daima saygı duyan, araştırmayı-sorgulamayı vazgeçilmez kabul eden ve tam demokrasiyi benimseyen bir anlayış üzerine inşa etmeliyiz" dedi.


Başbakan Yıldırım, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım, yazılı mesajında eğitim alanında geleceğe yön verecek projelerin hayata geçirilmesi için gayret gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:


"2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlarken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan velilerimizin ve ülkemizin her köşesinde büyük fedakârlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyorum. Hükümet olarak, okul öncesinden üniversiteye bütün öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun şekilde eğitim almaları, teknolojik imkânları en yüksek seviyede kullanmaları ve eğitim fırsatlarından hepsinin aynı derecede faydalanmaları için çalışıyoruz.

Eğitim harcamalarımızın tamamını ülkemizin geleceğine yönelik birer yatırım olarak görüyoruz. Ülkemizin en büyük eğitim atılımlarını gerçekleştirdik ve bununla birlikte geleceğe yön verecek projeleri hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızı bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan, geleceğin dünyasında söz sahibi olan fertler olarak yetiştirmek ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır.

Eğitimi; öğrencilerimizin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda tutan, ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle hareket eden, farklı düşüncelere daima saygı duyan, araştırmayı-sorgulamayı vazgeçilmez kabul eden ve tam demokrasiyi benimseyen bir anlayış üzerine inşa etmeliyiz. Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına selam ve sevgilerimi iletiyor, başarılar diliyorum."