DÜNYADA HİÇBİR SORUN ÇÖZMEYEN BM
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Ticaret Odası'nda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Numan Kurtulmuş dünyada hiçbir sorunu çözemeyen bir BM ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Türkiye ne zaman güçlense, çok güçlü bir ekonomik reform sürecine girse birileri engeller koyuyor çelmeler takıyor. Aynı şeyler bu sefer uluslararası bir planın parçası olarak uygulamaya konuldu. Maalesef şuanda baktığımız zaman son 5-6 yıllık süre içerisinde neredeyse bölgede 9-10 ülke yönetilemeyecek hale gelmiş. Suriye'deki iç savaş vekalet savaşları haline gelmiş. Şimdi de neredeyse dünyanın bütün orduları Suriye'yi bahane ederek Ortadoğu'ya, Doğu Akdeniz ve Körfeze gelmişlerdir. Ve maalesef dünyada hiçbir sorunu çözemeyen bir BM ile karşı karşıyayız. Ukrayna, Yemen, Libya, Suriye krizlerini çözemiyor. Hiçbir sorunu çözme yeteneği kalmayan bir dünya sistemi yeni çalışmaları da gözükmüyor. Mülteciler söz konusu oluyor, BM temennilerde bulunuyor. Böyle olmasını temenni ederiz diyor. Suriye krizi diyorsun otel lobilerinde yapılan toplantılarda BM'nin çözüm perspektifi yok. BM temenni ediyor ama sahada olan gariban Ahmetlere, Mehmetlere gariban Ayşelere oluyor. Dünyanın bu bölgesinde oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Dünyanın bu bölgesinde insanların arasından uzun yıllarca kaldıramayacakları husumet tohumları konuluyor."
Numan Kurtulmuş, daha sonra Sabancı Kültür Merkezi'nde 'Gençlik Kolları Strateji Planı Açıklama Programı'na katıldı. Burada partili gençler tarafından AK Parti ve Türk bayraklarıyla coşku içerisinde karşılanan Kurtulmuş gençlerin isteği üzerine birçok partili gençle selfie çekildi. Türkiye'nin savaştan kaçanlara sahip çıktığını belirten Kurtulmuş şöyle konuştu:
"Yeni Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulmasını istiyoruz. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her gün Ege'den Akdeniz'den insanlar toplanıyor. Bu insanlar savaştan, zulümden, ölümden ve açlıktan kaçıyor. Yarım bardak su, yarım ekmek için çoluk çocuğu uyduruk bota bindirip Yunanistan'a gitmeye çalışıyor. Kim sahip çıkıyor? Türkiye'den başka kimse sahip çıkıyor mu? Siz sahip çıkıyorsunuz, Kocaeli halkı sahip çıkıyor. Türkiye sahip çıkıyor."

FOTOĞRAFLI