İNEGÖL'DE DE OKUL AÇILIŞI
Yenişehir İlçesi'ndeki törenin ardından İnegöl'e geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cuma namazını Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde kıldı. Arınç, daha sonra hayırsever Tarık Celaloğulları tarafından yeğeni ve babası adına yaptırılan Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi ve Hacı Hayrullah Çikayev Spor Salonu’nun açılış törenine katıldı.
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve şarkıcı Bülent Serttaş’ın da katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim okundu. İki yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren Naire Çikayeva’nın annesi Feride Çikayeva ve babaannesi Hakikat Çikayeva’ya öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Halk dansları gösterilerinin ardından aile dostu olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu dua okudu.
BÜYÜDÜĞÜNÜZ ZAMAN SİZ BURADA OTURACAKSINIZ
Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaklaşık bir saat boyunca etkinlikleri ve konuşmaları bekleyen öğrencilerden özür dileyerek, "Çocuklarımız öğretmenleri ile beraber, konuklarımızla birkaç saatten beri ayakta duruyorlar. Bu törenin bir an önce bitmesini okulumuzun hayırlısıyla açılışını merak ediyorlar. Bütün açılışlar böyle olur gençler. Siz de büyüdüğünüz zaman burada oturacaksınız. Gençler de orda ayakta duruyor olacak. Bu değişmez bir kader. Bütün bayramlar, açılışlar böyledir. Biraz insaflı olursak kısa zamanda biter ama biraz daha keyifli olursak daha fazla sürer" dedi.
AHISKA TÜRKLERİ VATANINA, TOPRAĞINA BAĞLIDIR
Ahıska Türkleri’nin vatanına bağlı olduğunu söyleyen Arınç, "Kazakistan’dan Almata’dan bahsedildi. Bu topraklar ata yurttan, ana yurda ilgi kurduğumuz topraklardır. Ecdadımızın o topraklardan buralara geldiğini biliyoruz. Ahıska Türkleri ise bir destan yaşamışlardır. Zulüm görüşlerdir. Topraklarından sürülmüşlerdir. Dünyanın her tarafına dağılmışlardır. Stalin döneminin en acı zulümlerini bizzat yaşamış insanlardır. Ahıska Türkleri birer kahramandır. Dürüsttür, çalışkandır. Vatanına, toprağına bağlıdır" diye konuştu.
AHISKA TÜRKLERİ’NİN SORUNLARI İLE İLGİLENMEK BENİM BORCUM
Bursa’ya geldiğinde Ahıska Türkleri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinlediğini belirten Arınç, Ahıska Türkleri'nin sorunları ile ilgilenmeyi bir namus, borç telakki ettiğini söyledi. Onlara ne yapılsa az olacağını dile getiren Arınç, "Çünkü onlar zulüm görmüş insanlardır. İnançlarına, milliyetlerine sahip olmuşlardır. Dolayısıyla bu yapılan eseri bütün Ahıska Türkleri’nin vatanımıza, İnegölümüze bir minnet borcu olarak düşünüyorum" dedi.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİN
Gençlere seslenen Arınç, ümitlerinin onlar olduğunu kaydetti. Tek isteğinin gençlerin güzel okuması olduğunu söyleyen Arınç, "İyi tahsil edin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Başınızdaki öğretmenler size bunun için çok emek verecekler. Annenizi, babanızı çok sevin onların sözlerinden dışarıya çıkmayın. Büyüklerinize her zaman şefkatli, sevgili olun. Küçüklerinizle güzel geçinin. Kötü alışkanlıklardan uzak kalmak için gayret sarf edin. Biz sizleri kendimize örnek alıyoruz. Siz ne kadar iyi yetişirseniz, bayrağımız, milletimiz, vatanımız o kadar Türkiye’de ve dünyada başı dik olacak. Ufuklara varacak" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Arınç, İnegöl Devlet Hastanesi’ni 7 veya 8 Kasım’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte açacaklarını da sözlerine ekledi. Daha sonra Arınç, Tarık Celaloğulları ve Çikayev ailesi ile birlikte okulu gezdi.

FOTOĞRAFLI