TÜRGEV VE İLİM YAYMA CEMİYETİ YURTLARINI AÇTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki ziyaretinin ardından Çavuşbey Mahallesi’ndeki İlim Yayma Cemiyeti’ne ait İsmet Kaan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açılışına katıldı. Yurtta kalan öğrenciler tarafından karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılış kurdelesini eşi Sare Davutoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Şehircilik ve Çevre Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yurdun düzenlenmesine maddi katkı sağlayan İsmet ve Kadriye Kaan’la birlikte kesti.
Öğrencilik yıllarında 7 sene yurtta kaldığını hatırlatan Davutoğlu, yurtların güzel arkadaşlık ve dostluklara da vesile olduğunu belirterek, "Öğrencilerimize barınak yeri hazırlamak, yapılabilecek hayırların en güzelidir. Gelecek nesillere en iyi şekilde yetişecekleri güzel mekanlara emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum. İlim Yayma Cemiyetimize ve bu mekanı bize bu şekilde hazırlayan bütün hayırsever kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum, Kaanlar Ailesi’ne de teşekkür ediyorum. Allah mübarek eylesin, Allah buralarda güzel ilimler tahsil etmeyi nasip eylesin" dedi.
Açılışın ardından İstanbul Belediyesi Mehter Takımı’nın konserini izleyen Başbakan Davutoğlu, mehteranla hatıra fotoğrafı çektirdi.
BİLAL ERDOĞAN DA KATILDI
Ardından Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) kız yurdu açılışına katılan Başbakan Ahmet Davuoğlu’na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’da eşlik etti. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, "Moralızade Leyla Hanımefendi bir şair hanımefendi olarak sizlere de güzel bir örnek olsun. İnşallah bu güzel kızlarımızın arasından mütefekkirler, aydınlar, şairler hepsi kendi değerlerimizden çok güzel eserler ortaya koyacak öncü isimler çıkacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Edirnemize ve güzel yavrularımıza hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.
Konuşmaların arından Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜRGEV yetkilileriyle birlikte yurdun açılışını yaptı.
Davutoğlu ardından, basına kapalı olarak Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda devam eden Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantına geçti.

FOTOĞRAFLI