Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Geçici seçim hükümeti kabinesini öğleden sonra takdim edeceğim'' dedi. Ankara'da partililere hitap eden Davutoğlu, ''AK Parti'den önce... Cılız bir beyin ve zayıf bir kas, onu besleyemeyen mide. Ama her an bölüneceğiz korkusuyla tekleyen bir kalp vardı'' dedi. 7 Haziran seçimlerinde halkın 'kurucu ilkelerinize geri dönün' mesajı verdiğini belirten Davutoğlu, ''Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Eşini, dostunu, akrabasını oralara dolduranların bizim aramızda yeri olmadı olmayacak'' ifadelerini kullandı. MHP lideri Bahçeli'yi de eleştiren Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''E ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına. Mehmetçik dağda bayırda mücadele verirken, sen Ankara’da hayır hayır hayır diyorsun.''

Partisinin Ankara'daki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, "Bugün öğleden sonra cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" dedi. Davutoğlu bugün saat 17:45'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile görüşecek.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.
45 günlük sürenin dolmasının ardından erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ağustos Salı günü Davutoğlu'nu geçici hükümeti kurmakla tekrar görevlendirmişti.