Başbakan Binali Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, saldırıyla ilgili son bilgileri açıkladı.

İki ülke arasındaki iş birliği sadece ticari iş birliği değildir. Son dönemde özellikle enerji sektöründe Türk yatırımcıların daha fazla yer aldığını görmekteyiz. Arnavutluk ve Türkiye benzer iki ülkedir. Kültürümüz, geleneklerimizin ve halkımızın birbirine benzerliği daha fazla her iki ülke hakkında refahı için bize çalışmayı görev olarak veriyor. Ayrıca. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini üstlendiğim bugünlerde ilk resmi ziyaretinizin buraya olması içi ve ilk resmi ziyaretimde sizi ağırlamak ayrı bir sorumlulık yüklüyor.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA'NIN AÇIKLAMALARI

Şahsi olarak tüm vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum Peygamberimizin bir hadisiyle başlamak istiyorum "hakiki müslümanlar insanların elinden ve dilinden emin olduğu insanlardır." Bu caniler her yeri kana buladılar. Bu kutsal ayda kendilerini dualara adamış insanları hedef aldılar. Bugün Türkiye'yi yasa boğanlar asla ve asla bu kutsanmış ülkenin ileri gitmesi için engel olamazlar. İnsanlık sever sofrası etrafında birleşmiş insanlar olarak bize engel olamazlar. Yoğun iş birliği sürecini daha ileriye götürmek için mutabık kaldık. Biz halklar olarak aramızdaki olan bağlar daha güçlüdür ama bu ticari olarak yansımamaktadır.

İSTANBUL'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Binali Yıldırım "Bu konuda çalışmalar devam ediyor. DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir. Havaalında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırya karşı tedbir almak gerekebilir. Havaalanlarındaki özel eğitilmiş güvenlik sayısını artıracağız" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER


Yıldırım, "İlişkilerin normale dönme süreci her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli bir görüşmeydi. Putin, terör saldırısı dolasıyla terörü kınamış, milletimizin acılarını paylaştığını açıkça ifade etti. Aklınıza gelen bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır. Terörle mücadele konusunda da birlikte ve daha etkin yapılması konusunda da tam irade konulmuştur." dedi