DAVUTOĞLU: AŞI GELİŞTİRME BİZİM İÇİN STRATEJİK ÇALIŞMADIR
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde düzenlenen açılış ve protokol imza törenine katıldı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Davutoğlu, Erciyes Üniversitesi'nin gurur duyulan bir üniversite olduğunu belirterek, "Davud-el Kayseri ile onun felsefesi ve hikmeti ile modern genetik ve kök hücre bilimi birleştirilebiliyorsa işte bizim istediğimiz üniversite bu" dedi.
"GELECEK NESİLLER KÜÇÜK YAŞTA YAPILAN AŞILARLA ETKİLENEBİLİYOR"
Milli aşının önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aşı geliştirme ve genetik ile ilgili çalışmalar bizim için stratejik çalışmalardır. Hem insanidir, sağlıkla ilgilidir. Ama aynı zamanda stratejiktir, çünkü bir toplumun gelecek nesilleri daha küçük yaşta yapılan aşılarla öyle veya böyle etkilenebiliyorlar. Sağlık Bakanlığı'nı ziyaretimde şunu sordum. Milli aşı yapabiliyor muyuz? Kendi aşısını yapamayanların, kendi silahını yapıyor olmaları çok yeterli olmayabilir. Çünkü sağlıklı bir nesli teminat altına almazsanız o ülkenin geleceğini de teminat altına alamazsınız. Yüzde yüz milli bir aşı sektörü, bilimsel tabanı oluşturacağımızı duymaktan memnun oldum. Kalkınma Bakanlığı'na sunduğunuz proje neyse onun arkasındayım." 
"AKADEMİSYENLİKTEN ONUR DUYUYORUM"
Başbakanlık görevine gelir gelmez ilk baktığı dosyalardan birinin akademisyenlerin özlük hakları olduğunu ifade eden Davutoğlu, "İnsan unsuru en iyi beyinleri akademik hayata çekmekle kazanılabilir. Haklı olarak eğer çok idealist değilse, bir şekilde çok bilimsel çalışma anlamında her türlü fedakarlığa hazır değilse, maalesef bizim şartlarımız çok cazip olmayabiliyor. Mezun olan bir öğrenci önünde özel sektör imkanı varsa, maaşı iyi oraya gidebiliyor. Akademisyenlikten onur duyuyorum. Hala kendimi ilim adamı olarak görüyorum" diye konuştu.