Faruk KIYAK - Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), () - MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin terörle mücadeleyi hukuk içerisinde yapmaya devam edeceğini belirterek, "Türkiye 90'lı yıllara dönmedi, bundan sonra da inşallah dönmeyecek. Türkiye terörle amansız mücadele edecek, ama bunu tamamen hukuk içerisinde yapmaya da devam edecek. Bütün bunları yaparken de asla kardeşlikten taviz vermeyecek" dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te partisinin düzenlediği iftara katıldı. Bir restoranın bahçesinde düzenlenen iftarda konuşan Bakan Işık, terör örgütüne ölümcül darbe indirildiğini belirterek, "Ordumuzun caydırıcı gücünü artırmak için çok ciddi gayret gösteriyoruz. Bakınız şu anda terörle yoğun bir mücadele yapıyoruz. Bakınız terörle mücadelede Türk silahlı Kuvvetlerimiz de bütün gücüyle devrede ve gerçekten 23 Temmuz 2015'te başlayan ve şu anda devam eden terörle mücadele sürecinde bugüne kadar elde edilmemiş başarılar elde edildi. Terör örgütüne ölümcül darbe indirildi. Terör örgütü büyük oranda eylem yapamaz hale geldi. Şimdi kalleşçe yöntemlerle güvenlik güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizle mücadele etmenin beyhude gayreti içerisindeler. Bugün de 6 tane şehidimiz var. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. Allah rahmet eylesin. Ama herkesin şunu bilmesi lazım ki; Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerine boyun eğecek bir ülke değildir" diye konuştu.
ARTIK HİÇ KİMSE KAFASINA ESTİĞİ GİBİ DAVA AÇAMAYACAK
Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine hukuki koruma getiren yasa tasarısıyla ilgili olarak konuşan Işık, "Biz Allah'ın izniyle bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bu noktada terörle mücadelede görev alan kahraman polisimize, askerimize, jandarmamıza, güvenlik görevlilerimize, köy korucularımıza özellikle yarın kimse haksız ve mesnetsiz iddialarda bulunmasın diye de dün akşam TBMM'de çok önemli bir kanunu görüştük ve kabul ettik. Artık hiç kimse kafasına estiği gibi dava açamayacak, orada terörle mücadele eden askerimize. Artık mesnetsiz iddialarla askerimizi yıpratamayacak. TBMM sizden aldığı yetkiyle bu kanunu çıkardı" diye konuştu.
DÜZENLEME TSK'YA SADECE İCRAİ YETKİ VERİYOR
Işık terörle mücadeleyi hukuk içerisinde yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu kanunla ilgili özellikle ifade edilmesi gereken iki konu var. Birincisi, birileri ısrarla Türkiye'nin 90'lı yıllara döndüğünden bahsediyor. Hayır, Türkiye 90'lı yıllara dönmedi, bundan sonra da inşallah dönmeyecek. Türkiye terörle amansız mücadele edecek, ama bunu tamamen hukuk içerisinde yapmaya da devam edecek. Bütün bunları yaparken de asla kardeşlikten taviz vermeyecek. İkincisi de bu düzenlemeyi Emasya ile benzetmeye çalışanlar beyhude bir çalışma içerisinde. Bu düzenleme Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sadece ve sadece terörle mücadelede icrai yetki veriyor. Diğer tüm yetki, sorumluluk siyasi idarededir. Her türlü gözetim de izleme de valilerin sorumluluğundadır. Hiç kimsenin bu noktada Emasya Protokollerini hatırlatarak bir algı operasyonu yapmasına müsaade etmeyiz"

FOTOĞRAFLI