Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, ()- DENİZLİ, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümet'te yeniden Ekonomi Bakanı olarak görevlendirilen Nihat Zeybekçi'yi kent girişinde coşku ile karşıladı.
Denizli'ye saat 23.30 sıralarında Ankara'dan karayoluyla gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi için Denizli girişinde karşılama töreni düzenlendi. Karşılama törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, İl Başkanı Avni Örki, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, daire müdürleri, AK Partili ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Makam otomobiliyle karşılama noktasına Nihat Zeybekçi'yi Denizlispor Atlı Spor Kulübü'nden 5 atlı eşlik ederek getirdi. Zeybekçi otomobilinden indikten sonra başından konfetiler atıldı. Bakan Nihat Zeybekçi, protokol üyeleri ve kendisini karşılayan partililerin kutlamalarını tek tek kabul etti ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Zeybekçi'nin karşılanması sırasında parti otobüsünden Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimde kullandığı Dombıra şarkısı sürekli çalınırken Zeybekçi, yeni kabinenin memlekete ve millete hayırlı olmasını diledi. Zeybekçi, şöyle dedi:
"Öncelikle millet, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim mahcup ve pişman etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 11 Ağustos'ta yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemde Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürmek için yeni bir seferberlik başlatıyoruz, her alanda bir seferberlik başlatıyoruz. Bu şehrin bir evladı olarak bu seferberliğin içinde bulunmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum."
Sevgi gösterileri ve yakılan meşaleler eşliğinde kendisini karşılamaya gelenlere seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yeni Türkiye'nin ilk günlerini yaşadıklarını söyledi. Partililere, "Sizlerle birlikte olmak bizi her daim mutlu etti, sevindirdi" diyen Zeybekçi, şöyle devam etti:
"Yeni Türkiye'nin ilk günlerini yaşıyoruz. Artık buyruk kabul eden değil, 'Türkiye ne diyecek bu işe' diye takip edilen bir Türkiye'nin ilk günlerindeyiz. Şu yaşadığımız günlere bakacak olursak Türkiye'nin Cumhurbaşkanları tarihe örnek olacak şekilde görevi devretti birbirlerine. Bundan 7 sene önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı görevi devrederken bu sözlerimi muhtarlık makamını küçümsemek için değil muhtarlar görevi daha güzel devrettiler. Yedi sene sonra artık bu millete, bu ülkeye yakışır bir şekilde bu devletin en üst makamı muhteşem bir törenle görevi devretti. Ardından 12 yıldan beri hükümet olan bir partinin genel başkanı seçildi, yeni başbakanı seçildi. Bütün bunların tamamı bir iki hafta içinde gerçekleşti. Bu ülkede olumsuzluk anlamında zerre miktarda olumsuz bir şey olmadı. Memleketimizin her yerine Denizli gibi sevgi, mutluluk hakim oldu."
Zeybekçi, Kendisini  destekleyen partililere teşekkür ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Denizli'de alınan sonuçları da hatırlattı ve genel seçimlerde Türkiye ortalamasının daha üzerinde oy almak için gece- gündüz beraber çalışmaya davet etti. Zeybekçi, daha sonra evine geçti.

FOTOĞRAFLI