Gökhan CEYLAN - Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Terör savaştan zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli. Nereden ateş geldiği belli. Ama terör ondan da kötü. Terör, çağdaş dünyada yedi düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu bir savaş çeşididir" dedi.
Dün akşam çeşitli programlara katılmak üzere karayolu ile Malatya'dan Sivas'ın Gürün İlçesi'ne gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, buradaki taziye ziyaretleri sonrası bugün akşam saatlerinde Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz'ı Valilik binası önünde Vali Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokol üyeleri karşıladı. Yılmaz, karşılamanın ardından Sivas Valiliği'ne yeni atanan Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Burada Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz daha sonra Vali Davut Gül'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından kentteki bir otelde Sivas Valiliği tarafından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Yılmaz, "Az önce bir kardeşim dedi ki, 'Ramazan ayında şehit olur mu?' Tabi olmaz. Şehit hiçbir zaman olmaz. Ramazanda değil, Ramazandan önce de olmaz. Ancak İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi, 1921'de. Ne diyor, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı' Bu şehitler bugünün olayı değil. İstiklal Marşı'nın yazıldığı günlerde de binlerce şehidimiz vardı, ondan söylüyor. Bu toprakların altında kefensiz yatan var, hem de binlerce. Dolayısıyla bu toprakların üzerinde yürürken onları unutma diyor. Ama yine ondan sonra diyor ki, 'Kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' İşte bizim vatanımızın diğer yerlerden farkı, toprağı sıkarsan şehitler fışkıracak. Denebilir ki, 'Ya o savaştı, bu terör' Bilin ki terör çağdaş dünyada, yine bu yedi düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu bir savaş çeşididir" dedi.
'TERÖR SAVAŞTAN ZORDUR'
Bakan Yılmaz, terörle mücadele etmenin savaştan daha zor olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Terörü kim ister? Terör savaştan da zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli. Nereden ateş geldiği belli. Ama terör ondan da kötü. Ne yapacağız? Şehitler aziz hatırasını yaşatmanın yolu onlardan aldığın değerleri, uğruna can verdiği değerleri, bayraktır, ezandır, vatandır eskisinden daha güçlü kılmaktır. Allah'a hamdolsun inanarak söylüyoruz, Türkiye her bakımdan daha güçlüdür. Güçlü de niye bu şehitler geliyor. Karşında tek bir tane yok, yedi düvel var. Yedi düvelin yanında onların maşaları var. Yeri geldiğinde 'ben de şehit olabilirim' diyorsak, işte bu vatanda yaşamayı hak ediyoruz."
'BU VATAN İÇİN VERİLEN CANLAR BOŞA GİTMEDİ'
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Yılmaz şöyle devam etti:
"Allah'a hamdolsun, bu millet 80 milyonuyla birlik ve beraberlik içerisinde. Bilin ki peygamberlikten sonra en kutlu mertebe şehadet şerbeti içmektir, şehit olmaktır. Herkes yaşamak ister, cenneti gördüğünde bir daha gelmek istemez. Ama tek bir kimse istisna derler. Onlar da şehit olanlardır. 'Keşke tekrar dünyaya dönsem, bir daha şehit olsam' derler. Yaşamanın tek gayesi vardır, cenneti kazanmak bizim inancımız içindedir. İnanıyoruz ki şehitlerimiz cenneti kazanmışlardır. Dolayısıyla inancımızda şefaat de vardır. İnşallah bu şehitlerimiz annelerine, babalarına, yakınlarına, sevdiklerine şefaat edeceklerdir. Biz Sivaslılar aziz Türk milleti olaraktan İslam'ın sancağını yükseltmiş bir millet olarak, mazlum milletlerin onurunu, itibarını korumuş bir millet olarak inşallah yüz akıyla rabbimin huzurunda, peygamber efendimizin sancağı altında toplanırız. Bir olacağız, beraber olacağız. Birlik, beraberlik olursak, işte o zaman bu vatan için akıtılan kanlar boşa gitmedi, bu vatan için verilen canlar boşa gitmedi. Bunu sağlamanın yolu da daha çok çalışmak. İnşallah hep beraber şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz."

FOTOĞRAFLI