MUHALEFETE OY VERİRSENİZ HEBA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Taşhan mevkiinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Yılmaz daha sonra Paşabahçe Kütük Ev'de düzenlenen yemekte Kangallılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı programda konuşan Bakan Yılmaz, şu anki muhalefet partilerinin iktidara gelemeyeceğini öne sürerek şöyle dedi: "Sırf eleştirsin diye muhalefete oy verirseniz ben oylarınızın heba olacağını düşünüyorum. Çünkü bu seçimler hizmet seçimi. Hizmetin kimden ve nereden alınacağına karar verilecek seçim. Herkes biliyor ki hizmet iktidar partisiyle gelir. Kim iktidar olacak? Sivaslı ne karar verirse versin. İster A partisi, ister B partisi, ister C partisi. İster birisine 5 ister birisine 0 versin. Ama Türkiye kararını verdi. Benim gördüğüm ankette yüzde 70'in üstündeki bir oranla Ak Parti iktidar olur diyorlar. Yani bunun aksini düşünen var mı? MHP iktidar olur diyen var mı?"
Hizmetin Ak Parti ile geleceğini ifade eden Bakan Yılmaz şöyle devam etti: "Olaki CHP'ye veya MHP'ye oy verenin hizmetle bir bağlantısı kalmadı demektir. Yani ben hizmet istemiyorum demektir. Tabi ben hizmet istemiyorum, Ortaçağ'da yaşamak istiyorum diyen de olabilir. Böyle olanlarda var. Avrupayı bırakıp Afrika'da yaşamaya gidenlerde var. Yani çağdaş dünyanın stresinden sıkılmış olanlarda var. Dolayısıyla hizmete ihtiyaç yoksa, çağdaş dünyanın nimetlerini istemiyorsan o zaman da Ak Parti eksik hizmet getirdi veya şu hizmeti yapmadı diye şikayet etmeye de gerek yok. O zaman gönül serbestliğiyle istediğine oy verilebilir. Ama Kangal'ın, Gürün'ün, Sivas'ın hizmete ihtiyacı var. Kendiniz için değilse bile evlatlarınıza daha iyi bir Sivas bırakabilmek için mutlaka hizmete ihtiyaç var. Dolayısıyla tercihlerinizi yanlış yaparsanız Allah için evlatlarınıza karşı doğru bir tercihte bulunduğunuzu söyleyemezsiniz."
TÜRKİYE, TARİHİNDE OLMADIĞI KADAR ZENGİN
Ak Partiye oy vermemek için herhangi bir gerekçe bulunmadığını belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bir gerekçe bul ki, Ak Parti'ye oy vermemek için haklı olsun. Böyle bir gerekçe yoktur. Türkiye, tarihinde olmadığı kadar zengin. Bunu çok net söylüyorum. Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin milli geliri ne zaman 800 milyar doların üzerine çıktı. Bana bir kardeşim desin ki, 90'larda, 80'lerde, 70'lerde milli gelir 800 milyar doların üzerindeydi. O zaman diyeceğimki, ya sen haklısın. Türkiye fakirleşti diyeceğim. Böyle bir şey diyen var mı? Milli gelir ilk defa 800 milyar doları aştı. Türkiye tarihinde olmadığı kadar zengin şimdi. Çok net ve iddialı olarak söylüyorum, iman etmiş gibi söylüyorum ki; Türkiye'nin şu anki dönemi son 200 yıllık Türk devlet tarihinin en güçlü dönemidir."

FOTOĞRAFLI