MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Devletimiz güçlendikçe vereceği hizmet artacaktır. Devletimiz geçmişten daha güçlü mü? Hiç şüphe yok ki daha güçlüdür" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Ulaş İlçesi'ne gelerek burada esnafı ziyaret etti. Bakan Yılmaz daha sonra Ulaş Belediyesi'ni ziyaret ederek kaymakamlık tarafından ilçeye yaptırılan Şehit Hacı Avcı Sosyal Konutları anahtar teslim törenine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, projenin tamamlandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Devlet hizmet isteyene evlat gibidir. Devlet hizmet isteyene, şefkat isteyene, koruma isteyene, himaye isteyene anadır, babadır. İşte bugün burada şefkat ve himaye isteyen vatandaşlara devletin ana olduğunu, devletin baba olduğunu gösteren projelerden birine şahitlik ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yine bir şey daha gördük ki bir eserin ortaya çıkması sadece tek kurumun çalışmasıyla olmuyor. Başka kurumlarda katkıda bulunursa herkes el ele verirse, devlet millet el ele verirse, iş birliği yaparsa çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur" dedi.
'DEVLETİMİZ GEÇMİŞTEN DAHA GÜÇLÜDÜR'
Bakan Yılmaz konuşmasının devamında, konutlarda kalacak vatandaşlara huzur ve mutluluk dileyerek, şöyle dedi:
"Konut en temel insan haklarından birisidir. İşte burada da kendi imkanlarıyla, konut edinemeyecek vatandaşlarımıza devlet şefkat ve himaye fonksiyonunu yerine getirmek için konut teslim ediyor. Devletimiz güçlendikçe vereceği hizmette artacaktır. Devletimiz geçmişten daha güçlü mü? Hiç şüphe yok ki daha güçlüdür. Eskiden konut yapmak vatandaşın kendi göreviydi, herkes kendi konutunu yapacaktı. Devletten istenen okul, hastanedir, yoldur yani genel kamu hizmetleridir. Kişilere yönelik bireysel hizmetler eskiden verilmezdi. Şimdi genel kamu hizmetlerinin yanında bireysel hizmetler de devletten istenir hale geldi. Hamdolsun medeniyetlerin ölçüsü insana verilen değerle ölçülür. İşte biz bugün insanı eşrefi mahlukat olarak, yaratılmışların en değerlisi olarak görüyor ve ona ne hizmet verilirse hakkıdır diye düşünüyoruz."
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer protokol üyeleri ihtiyaç sahibi 8 aileye sosyal konutların anahtarlarını teslim etti.

FOTOĞRAFLI