KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim" sözleri için, "Kendileri zaten ifade ediyorlar. Bizim yorum yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep'e geldi. Bakan Yılmaz, kentte ilk olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Yılmaz, Şahin'in bakanlığı döneminde önemli işlere imza attığını söyledi.
Yeni yasayla büyükşehir belediyelerine önemli görevler verildiğini belirten Bakan Yılmaz, "Büyükşehirler artık çok daha önemli. Kalkınma Bakanlığı olarak biz de yeni büyükşehir kanununu çok önemsiyoruz. Bir defa bir plan bütünlüğü getirecek. İlk defa ilimiz şehir merkezleri ile kırsalıyla bir bütünlük içinde planlanmış olacak. Hizmetler tek elden yürümüş olacak. Daha etkin biçimde bir standart içinde gerçekleşmiş olacak. Sadece şehir merkezleri değil, kırsal alanda daha planlı bir şekilde gelişmiş olacak. Yeni büyükşehirlerimizin çok önemli fonksiyonları var, çünkü kalkınmada en önemli nokta cazibe merkezi olabilmek" diye konuştu.
Gaziantep'in ihracat üssü haline geldiğini ve 2002 yılında tüm Güneydoğu'nun ihracatı 700 milyon dolar bile olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Oysa geçtiğimiz yıl Gaziantep'in ihracat rakamı 6.5 ama başka illeri de sayarsanız 7 milyar dolarlık bir ihracatı tek başına gerçekleştirmiş. Geçmişte 9 ilin yaptığı ihracatın 10 katını Gaziantep bir yılda gerçekleştirmiş oldu" dedi.
'BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞECEK'
Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim" sözlerine ilişkin yorumunu sorduğu Yılmaz şöyle konuştu:
"Kendileri zaten ifade ediyorlar. Bizim yorum yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Ancak biliyorsunuz Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız görüşecekler. Onun sonucunu bekleyelim."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yapacakları hizmetler hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi vererek, ziyaretin anısına sedef kakma hediye etti. Ziyarette, Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Ali Şahin de hazır bulundu.
Bakan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ziyaretin ardından 2'nci Kalkınma Ajansları Konferansı'na katıldı.

EB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)