'CHP’YE TAVSİYEM, SANDALYELERİ SABİTLESİNLER'
AK Parti'nin Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na Bakan Taner Yıldız'ın yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Mutafa Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Yıldız, "11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birbirine karşı gösterdikleri ilgi, alaka ve muhabbet, tüm dünyaya örnek olmuştur. Buradan çıkarılacak çok dersler var. Türk siyaseti, kendine göre dersler çıkarmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yıldız, "Muhalefeti bundan sonra daha farklı bir politika izlemeye davet ediyorum. Mutlaka daha farklı politikalar ortaya koymalıdır. 6 Eylül’de CHP bir kongre yapacak. Önümüzde CHP’yi bekleyen böyle bir süreç var. Kongrede uçuşan sandalyeler görmek istemiyoruz. Tüm Türkiye böyle bir görüntü görmek istemiyor. Benim CHP’ye bir tavsiyem var, sandalyeleri sabitlesinler. Belki kendilerini tutamayabilirler, belki kendi aralarında bazı ayrışmalar vardır. Ama birbirlerine sandalye atmasınlar. İktidar partisi olduğumuz halde biz böyle bir manzara görmek istemiyoruz" diye konuştu.
Muhalefet partilerinin, kendileri için fırsat olarak gördükleri her türlü yapıyı bozmaya uğraştığını iddia eden Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Bu niyet okuyuculuğu, her başları sıkıştığında sarıldıkları bir yoldur. Bakan arkadaşlarımızın görev devir tesliminde yaşananları, tüm Türkiye hep birlikte gördü. Birbirleriyle kucaklaşarak, birbirlerine başarılar dileyerek devir teslimler gerçekleşti. Halbuki bu görev devir teslimler, daha önceleri tartışmalı olurdu. Muhalefet partileri, artık kendine çeki düzen vermeli."
'ATTIKLARI KİTABI OKUSALAR'
Bakan Yıldız, muhalefeti eleştirmeye devam ederek, şöyle konuştu:
"Muhalefet partileri, hep yapılan işlerin altında başka şeyler arıyor. Bakın, Meclis’te o attıkları kitabı okusalar, kendilerine çok daha fazla iyilik etmiş olurlardı. Muhalefetin yapacağı bir şey yok. Hiçbir dönem Türkiye muhalefetten umudunu kestiği bir dönem yaşamamıştır. Sürekli fitne, fesat ve ayrılıktan bahsediyorlar. Böyle muhalefet olmaz. AK Parti sürekli büyümektedir. Her seçimde güçlenerek yoluna devam ediyor. Tüm teşkilatımız, artık seçim dönemlerine alışmıştır. Yeni Türkiye’de herkes şeffaf olacak. Bir ülkenin Enerji Bakanı’nı bütün bu gizlilikle yaptığı görüşmeleri 4 yıl boyunca dinlemişler. Bu nasıl olabilir? Bu normal mi? O nedenle bu süreçte artık herkes ve her şey normalleşecek ve şeffaflaşacak. Bizim davamız Türkiye’nin büyümesidir."

FOTOĞRAFLI