Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Hem kamplardaki hem de kampların dışındaki hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

        Fatma Şahin, Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde (ŞKM) 'Gaziantep 2012 Yılı Değerlendirme 2013 Yılı Planlama Toplantısı'nda mahalli idare amirleri ve şehrin ileri gelenleri ile bir araya geldi.

        Bakan Şahin, Türkiye'deki kamplarında kalan mültecilerin hayatlarını ve Suriye'deki zor durumdaki vatandaşların hayatları kolaylaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

        Zor şartlar altında kalan komşuların Türkiye'den yardım istemeleri karşısında gönül kapılarını açtıklarını belirten Şahin, "Zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı açtık, gönlümüzü açtık, hepiniz evinizi açtınız. Her türlü desteği veriyoruz çünkü biz kardeşler topluluğuyuz. Biz Âdem ve Havva'dan gelen bakış açımızla kim zordaysa, kim zor durumdaysa, kimin neye ihtiyacı varsa onu vermek, onunla beraber olmak ve ona yardımcı olmak kültüründen inancından, imanından gelen bir anlayışının mensupları olaraktan, gücümüz yettiği ölçüde açık kapı sistemiyle Sayın Valimin birebir takibi ile hem kamplarımızı hem de kamplarımızın dışındaki hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Açlığı açıklığı gidermeye onların sıcak yuva bulmasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

        Birlik ve beraberlik olduğunda ancak sorunların o zaman çözüleceğini vurgulayan Şahin, "Devlet millet kaynaşmasını koyduğumuz zaman, 'muhtarınla, mahalle temsilcinle, vatandaşınla etle tırnak olduğun zaman sorunun altında kalmasın çözümün parçası olursun' dedik. Gönülden gönüle geçen köprüleri, gönülden gönüle geçen yolları kısa tuttuğunuz zaman, bu inançla yola devam ettiğiniz zaman, niyet hayır olunca akıbet de hayır oluyor." diye donuştu.