Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Zonguldak), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Türkiye yeni bir anayasa yaparak, başkanlık sistemine geçerek gücüne güç katacak" dedi.
Bakan Faruk Özlü, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne bağlı Karatavuk Köyü'nde iftar programına katıldı. Karatavuk Muhtarlığı tarafından cami bahçesinde verilen yemeğe Kaymakam Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve vatandaşlar katıldı. Bakan Özlü, yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok zor bir dönemdem geçtiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bu zor dönemde hepimizin çok dikkatli olması, çok daha fazla gayret göstermesi gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin zayıf düşeceğini zanneden bazı çevreler, terör kartını yeniden devreye aldılar. Şunu  herkes bilmelidir; Türkiye, bu terör belasına artık bir son verecektir. İsimleri, sıfatları ne olursa olsun, milletvekili de olsa, belediye başkanıda olsa teröre destek veren herkes cezasını çekecek. İşte İngiltere Başbakanı Cameron’ı gördünüz. Daha üç beş gün önce Türkiye hakkında bir Başbakana yakışmayacak laflar ediyordu, şimdi ise İngiltere AB’den ayrılma kararı aldı, kendisi de Babakanlıktan ayrılmak zorunda kaldı. Türkiye yeni bir anayasa yaparak Başkanlık sistemine geçerek gücüne güç katacak."

FOTOĞRAFLI