Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, ()- BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 15 Temmuz gecesi büyük bir zafer kazanıldığını, ancak kazanılan zafer sonrası dönemlerin en tehlikeli dönem olduğunu söyledi. Özlü, "Zafer sarhoşluğuna ve rehavete asla kapılmayalım, uyanık olmaya devam edelim" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çanakkale İskele Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 12'nci gününde ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlarla buluştu. Alana Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililerle gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü konuşmasına geçmeden önce vatandaşları selamladı.
Ankara'dan Çanakkale halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade eden Bakan Özlü, "Şunu çok iyi biliyorum ki, sizler Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ikinci bir emre kadar bu nöbetleri aynı coşkuyla sürdüreceksiniz. Çanakkale buradan geri adım atmayacak. Türkiye topukları üstünde kaçanların ülkesi olmayacak. 15 Temmuz gecesinde, sadece ülkemizi değil, o ruhu da koruduk. Çocuklarımıza o asil ruhu da yeniden miras bıraktık. Vatan ve millet söz konusu olunca, tüm milletimiz, anında fabrika ayarlarına dönüverdi. Tüfekleri, tankları, topları, uçakları gören halkımızın korkacağını ve sineceğini zannettiler. Büyük bir hesap hatası yaptılar. Soruyorum sizlere, bu millet, Allah'tan başkasından korkar mı? Bu millet zalimler karşısında geri adım atar mı? Dün Çanakkale'de, dönemin en büyük donanma birlikleri karşısında geri adım atmayan bu millet, bugün FETÖ denen alçak yapı karşısında geri adım atar mı? Bu millet, nice zorluklarla miras aldığı bu vatanı, hain ve alçak bir güruha kendi eliyle teslim eder mi? Elbette etmez. 15 Temmuz gecesinde bunu gördük. Darbe girişimi başlar başlamaz, özellikle de Cumhurbaşkanımızın davetinden sonra, milletimiz sokaklara, meydanlara, darbeciler tarafından kuşatılan yerlere akın ettiler. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dediler. 'Çocuklarımızın yetim büyümesi, bu zalimlerin elinde büyümesinden evladır' dediler. Dün bağırlarından Seyit Onbaşı'yı çıkardıkları gibi, bugün de Ömer Astsubayı çıkardılar. Dünün Kınalı Hasanları, bugün tankların önünde vücutlarını yine siper ettiler. Çanakkale'nin, İstiklal Harbimizin ruhu, bir gece içinde, yeniden ete kemiğe bürünüverdi. Bu aziz millete ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.
Millet olarak, 15 Temmuz gecesinde büyük bir zafer kazanıldığını anımsatan Özlü, zafer sonrası dönemlerin en tehlikeli dönemler olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
"Zafer sarhoşluğuna ve rehavete asla kapılmayalım, uyanık olmaya devam edelim" diyen Özlü, "15 Temmuz'da ortaya çıkan birliği ve diyalog dilini muhafaza edelim. Düşman, saldırıya geçince, her birimize birden saldırıyor. Partimize, düşüncemize, hayat tarzımıza, mezhebimize, ırkımıza bakmıyor. Hepimizin hayatını bir cehenneme dönüştürecek bir planı uyguluyor. Şimdi bunu bir fırsat bilelim. 79 milyon insanımızın aynı gemide olduğunu net bir şekilde gördük. Bu anlayışla yolumuza devam edelim. Ortak paydamızın vatanımız olduğunu, Türkiye olduğunu unutmayalım. Şehitlerimiz sayesinde hayatlarımıza devam ettiğimizi, işimize gücümüze gittiğimizi, çocuklarımıza sarılıp öptüğümüzü asla unutmayalım. Şehitlerimiz vazifelerini yaptılar, şimdi biz de vazifemizi kusursuz bir şekilde yapalım" dedi.
VATANDAŞLARA FETÖ İLE KARARLA MÜCADELE ÇAĞRISINDA BULUNDU
Meydandaki vatandaşlara, FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadelenin sürdürülmesi çağrısında bulunan Faruk Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizi PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden kurtaralım. Lider bir Türkiye'yi inşa etmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyalım. Daha güçlü bir demokrasi ve daha güçlü bir ekonomi inşa etmek için gece gündüz çalışalım. Bu cennet vatanı, daha da güzelleştirmek için hep birlikte gayret gösterelim. Bu güçlü milleti, daha da güçlendirmek için koşalım, koşturalım. İşimiz yeni başlıyor. Bu bilinçle hareket edelim. İkinci bir emre kadar, bu meydanları asla boş bırakmayalım" dedi.
Konuşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve partililer ile alandan ayrıldı.
ZABITA İLE AK PARTİLİLER ARASINDA LOKMA GERGİNLİĞİ
Bu arada, demokrasi nöbeti sırasında vatandaşlara ikram edilmek üzere kurulan lokma standı Çanakkale Belediye zabıta ekiplerince kaldırılmak istenince kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma sırasında lokma dağıtımında bulunan bir kişi gözyaşlarına hakim olamadı. İskele Meydanı'nda bulunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Tülay Ömercioğlu'nun zabıta ekipleri ile görüşmesinin ardından tartışma sona erdi. Tartışmanın sona ermesinin ardından vatandaşlara lokma dağıtımı yapıldı.

FOTOĞRAFLI