ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığıyla il ve ilçelerdeki tapu müdürlüklerinin FETÖ/PDY içerisinde yer alanların mal kaçırmaması için uyarıldığını söyledi. Özhaseki, "Tapu müdürleri, gözden kaçmış olabilir endişesiyle, tanınan bilinen FETÖ’cülerin tapu işlemlerini yapmayacak, beklemeye alacak. Bu konuda mazeret yok" dedi.
Açılış ve etkinliklere katılmak üzere Kayseri'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri il merkezindeki istişare toplantısı öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Özhaseki, başarısız darbe girişimi ardından yatırımların ülkede hız kesmediğini belirterek, "Bu çirkinlik atlatıldıktan sonra her şey normale döndü. Ekonomimizde ve diğer rutin işlerde bir aksama olmadı. Yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki günlerde de projelerimiz devam edecek. Gündemimizde yatırımlar olacak. Bir taraftan da 15 Temmuzlar olmasın diye elimizden geleni yaparak bu örgütün toprağa gömülerek bir daha çıkmamasını sağlayan önlemler alacağız" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı daha sonra önceleri tartışılan olağanüstü hal kararının elzem olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
"Herkes eski sıkıyönetimi hatırlayınca, bunun öyle olmayacağını söyledi. Görüldü ki, ülkemizde insanların iş ve özel yaşamlarında bir değişiklik olmadı. Hayatımız değişmedi. Sadece örgütle mücadelede elimiz rahatladı. El konulan mallara gelince, bu millet bu insanlara ihtilal yapın diye bağış, kurban ve mal mülk vermedi. Milletin yaptığı bu hayırlar şimdi devlete dönüyor. Okul, hastane, yurt gibi gayrimenkullarla ilgili olarak tapu müdürlükleri FETÖ’ye karşı uyarıldı. Yazının yanı sıra şifahi olarak tapu müdürlüklerimiz, tembihlendi. Resmiyette gözden kaçan şeyler olabilir diye dikkatle olmalarını söyleyerek 'Yazı yok' bahanesiyle karşıma gelmeyin' emrini verdim. Tapu müdürlükleri, müdürleri, gözden kaçmış olabilir endişesiyle,tanınan bilinen FETÖ’cülerin tapu işlemlerini yapmayacak, beklemeye alacak. Bu konuda mazeret yok.
BELEDİYE BAŞKANLARIYLA İLGİLİ TORBA YASA GELECEK HAFTA TBMM’DE
Mehmet Özhaseki, darbe girişimi sonrası TBMM’de siyasi partiler arasındaki diyalogun arttığını hatırlatırken Meclis'te konuşma yapan milletvekillerinin iktidar veya muhalefettekilerin arkadaşlarını alkışladığını vurgularken, "TBMM’de huzurlu bir hava var. Günde 25-30 konu TBMM’den geçiyor. Meclis'te ilk kez böyle ılımlı bir hava gördüm. O nedenle Güneydoğu'da teröre bulaşmış belediye başkanlarıyla ilgili torba yasa önümüzdeki günlerde meclisimize gelerek, görüşülür" diye konuştu.
Özhaseki, daha sonra Kayseri Ak Parti il Merkezinde eski bakanlar ve Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş’ın da katıldığı istişare toplantısında il başkanı Cahit Özden’in sunumunu dinleyerek 15 Temmuz sonrası Kayseri’de yaşananlarla ilgili değerlendirmeye katıldı. Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Melikgazi Belediyesi'nin Küçükali Mahallesi'ndeki ve Kocasinan Belediyesi'nin Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki kentsel dönüm projelerinin temel atma törenlerine katıldı.

FOTOĞRAFLI