SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleriyle ilgi olarak, "Anadolu'da bir söz var. 'Av için kuşlara yem atmak cömertlik değildir' derler. Vatandaş herkesin takdirini yapar. Konuşmak kolaydır, vaat etmek kolaydır; yapmak zordur" dedi. 

Ankara'dan Bursa'ya giderken Bilecik'e uğrayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet Hastanesi'ni gezdi. Yeni hastane yapımı için ihale sürecinin bu yılın Ekim ayında başlayacağını söyleyen Müezzinoğlu, daha sonra Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti. 

Bakan Mehmet Müezzinoğlu valilikte gazetecilerin yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı. Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin mazotun 1.5 lira, asgari ücretin de bin 500 lira olması gibi vaatleri var. Bu konu hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Anadolu'da bir söz var. 'Av için kuşlara yem atmak cömertlik değildir' derler. Vatandaş herkesin takdirini yapar. Konuşmak kolaydır, vaat etmek kolaydır; yapmak zordur. Biz 12 yılda neler yaptığımızı gösterdik. Bundan sonraki hedeflerimizde 2023 vizyonu var. O vizyona istikrarlı bir şekilde, millete bedel ödetmeden yolculuk yapıyoruz. Bütün bu başarıların arkasında güçlü bir siyasi irade var. İstikrar var. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Ekonomik istikrar da yatırımları getirdi. Bu da 78 milyona daha çok hizmeti getirecektir. Tabi ki seçim atmosferinde herkes her türlü vaatte bulunacaktır. Ama neticede vatandaşın da analiz kabiliyeti fevkalade iyidir. Gerekli analizleri yapar."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilecik Valiliği ziyaretinin ardından karayoluyla Bursa'ya hareket etti.