ULAŞTIRMA ÇALIŞTAYI'NA KATILDI
Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'na katılan Bakan Elvan, uluslararası basın kuruluşlarının Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği yönündeki haberine tepki gösterdi. Elvan, "Tamamıyla yalan, yanlış ve kamuoyunu aldatmaya yönelik bir girişim. Ama şunu ifade ettim; Türkiye'nin ne yaptığını herkes biliyor, Türkiye her şeyiyle açık ve şeffaf. Ben onları şeffaf ve açık olmaya davet ediyorum" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve bürokratların katıldığı çalıştayda kentin ulaşım sorunlarını dinleyen Bakan Elvan, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
Bakan Elvan, taşımacılık maliyetlerini aşağıya çekmek için denizlere demiryoluyla ulaşım sağlanmasını amaçladıklarını belirterek, "Biz istiyoruz ki her bir ilimiz, illerimiz denize demiryoluyla gitsin. Çünkü taşımacılık maliyetleri karayolunda oldukça yüksek. Biz taşımacılık maliyetlerini daha da aşağıya çekmek istiyoruz. Şirketlerimizin, firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak istiyoruz. Bakın işadamımız demiryolu istiyor. Niye istiyor çünkü taşımacılık maliyetini düşürüp rekabet gücünü arttıracak. Biz tüm bölgelerimiz; doğuyu batıya, kuzeyi güneye hızlı tren hatlarıyla bağlamak istiyoruz. 2023 hedefimizi ortaya koyduk ve dedik ki İzmir'den çıkan bir tren Habur'a kadar ulaşsın istiyoruz. Oradan da varsa ihracatını yapsın istiyoruz. Yine İstanbul'da her hangi bir ürünü üreten firma koysun Habur'a kadar götürsün istiyoruz. Kahramanmaraş'ta üretim yapan firma da Irak'a ihracat yapacaksa Habur'a, Akdeniz'e gidecekse limana kadar gitsin" dedi.
'19 YERDE LOJİSTİK MERKEZ YAPIYOR'
Bakan Lütfi Elvan, firmaların rekabet gücünü arttırmak için 19 farklı yerde lojistik merkez yapıldığını ifade ederek şöyle devam etti:
"Biz hızlı trenler, sadece insan taşısın istemiyoruz. Genelde kamuoyunda şöyle bir algı var; hızlı trenler yolcu için yapılıyor. Evet yolcu da taşıyacağız, saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı trenlerimiz. Ama buradaki esas hedefimiz, yolcuyla beraber taşımacılık. İşte bu nedenledir ki lojistik merkezi yapıyoruz. Şuanda 19 farklı yerde lojistik merkez yapıyoruz. Niye yapıyoruz bunları? Firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak için yapıyoruz. Orada her türlü stoklama ve pazarlama yapmayı hedefleyen bir stratejik hedefimiz var. Biz firmalarımızın rekabet gücünü arttıralım ki daha çok ihracat yapsınlar, daha çok para kazansınlar, ülkenin refahı daha hızlı artsın istiyoruz."
'GÜVENLİĞİ TEHDİT EDEN SİTELER HEMEN KAPATILACAK'
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ulusal güvenliği tehdit eden sitelerin erişeme kapatılacağının altını çizen Bakan Elvan, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın görev ve yetkileri bellidir. O görev ve yetkisi çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılır. Eğer bir mahkeme kararı gelirse biz onu hemen uygularız. Ama ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir husus varsa bu en son düzenlemeyi yeni yaptık. Ulusal güvenliği ilgilendiren bir husus varsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'mızın siteyi hemen kapatıp ama 24 saat içerisinde mahkemeye başvurma zorunluluğu var ve 48 saat içerisinde mahkeme karar vermek durumunda ve mahkemenin kararı neyse biz de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da onu uyguluyor ve uygulayacak" diye konuştu.
'TÜRKİYE'YE YÖNELİK ALGI YÖNETİMİ YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR'
İnternet yasağıyla ilgili kamuoyunda algı yönetimi başlatıldığını kaydeden Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle en son torba yasada yapmış olduğumuz 2 değişiklik, birincisi trafik bilgisine yönelik ikincisi de ulusal güvenliği ilgilendiren hadiselere yönelik yapmış olduğumuz 2 düzenleme var. Burada yapmış olduğumuz 2 düzenlemede hem Avrupa Birliği'nin direktiflerine, hem Avrupa İnsan Hakları Beyannamesine, hem de Avrupa Konseyinin bu konuda almış olduğu kararlara uygundur. Bu konuda bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor, bilinçsiz bir şekilde sadece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığımız değil, Türkiye'ye yönelik bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor ve Türkiye'ye yönelik bir karalama kampanyası başlatılmaya çalışılıyor. Biz her şeyimizle şeffafız, her şeyimizle açığız. Özellikle telekomünikasyon alanında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'mızın yapmış olduğu çalışmalarında ve yasa çerçevesinde hazırlamış olduğumuz ve bugün torba yasayla çıkan düzenleme çerçevesinde çalışmalarımız yürüteceğiz. Açık ve şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Ama birçok gelişmiş ülke biz biliyoruz ki bunu kapalı kapılar ardında yapıyor, biz her şeyimizle açığız bundan herkes emin olsun ve her ortamda da bu yapmış olduğumuz düzenlemeyi anlatmaya hazırım ve şunu da iddia ediyorum. Bizim yapmış olduğumuz bu düzenleme kesinlikle uluslararası normlara, standartlara; hem İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 10'uncu maddesine, hem Avrupa Konseyi'nin daha önce almış olduğu kararlara, hem de Avrupa Parlamentosu'nun almış kararlar ve direktiflere uygundur."
'TAMAMIYLA YALAN VE YANLIŞ'
Bakan Elvan, bazı uluslararası medya kuruluşlarındaki Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e destek verdiği yönündeki haberlere tepki göstererek şöyle konuştu:
"Bu ülkelere şunu sormak lazım; sizin ülkelerinizden kimler katıldı, kaç kişi var, kimler var? Onlar bir söylesin bakalım? Tamamıyla yalan, yanlış ve kamuoyunu aldatmaya yönelik bir girişim. Ama şunu ifade ettim; Türkiye'nin ne yaptığını herkes biliyor, Türkiye her şeyiyle açık ve şeffaf. Ben onları şeffaf ve açık olmaya davet ediyorum. Acaba Avrupa'dan kaç kişi gitti? Kimse bizi karalamaya kalkmasın, yalan ve yanlış haberlerle Türkiye üzerinde oyun oynamaya kalkmasın diyorum ve kimsenin de buna gücü yetmeyecektir inşallah."
Bakan Elvan, daha sonra Kahramanmaraş ile Göksun İlçesi arasında yapımı devam eden yol ve tünel çalışmalarını inceledi.

FOTOĞRAFLI