Ferit DEMİR/TUNCELİ, ()- GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz her zaman şunu söylüyoruz, terörle iç içe olanların, terörle beraber olanların, bir olanların ve terörle iş tutanların bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur. Hiçbir anlamı yoktur ve onlarla konuşacak bir şeyimizde yoktur" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti tarafından oluşturulan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında kardeş şehir ilan edilen Tunceli ile Samsun arasında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Tunceli'ye geldi. Bakan Kılıç, Vali Vekili Olgun Öner'i ziyareti sırasında Tunceli'ye yapılan yatırımları anlattı. Daha sonra yürüyerek sıkı güvenlik önlemleri altında Atatürk Stadyumu'nun yeni yapılan tribünlerinde incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, Dersimsporlu yönetici ve sporcularla görüştü.
Bakan Kılıç, partisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Alevi Dedeleri ile birlikte katıldı. Burada yaptığı konuşmasında terör olaylarına değinen Bakan Kılıç şöyle konuştu: 
"3 gün önce İstanbul'da bir terör saldırısı yaşandı. Ölenlere Rabbim'den rahmet diliyorum yaralılarımıza şifalar diliyorum. Biz her zaman şunu söylüyoruz, terörle iç içe olanların, terörle beraber olanların, bir olanların ve terörle iş tutanların bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur. Hiçbir anlamı yoktur ve onlarla konuşacak bir şeyimiz de yoktur. Çünkü biz sevgiden muhabbetten bahsediyoruz. Birbirini öldürmek, insan öldürmek neymiş bunu anlamıyoruz biz. Cumhurbaşkanımızın bunlarla ilgili bir sözü var, öldürmeye giden Allah'u Ekber diyor, ölen de Allah'u Ekber diyor. Burada bir hata var. Biz hiçbir zaman şiddetin yanında olmadık. Hiçbir zaman ölüm düşünenlerin yanında olmadık. Biz hep yaşatanların, yaşam diyenlerin yanında olduk. Biz bütün terör örgütlerine karşıyız. Hepsiyle mücadele ediyoruz, bütün terör örgütleri bizim nazarımızda aynıdır. El Nusrası da, PKK'sı da, DHKP-C'si de, TİKKO'su da, DEAŞ'de sayabildiğiniz bütün bu örgütler bunlarla işbirliği yapan HDP'si de, BDP'si de, PYD, bu anlamda bunlarla işbirliği yapanların hepsi de bizim nezdimizde aynıdır. Çünkü biz ne diyoruz Allah'a hizmet. Allahın yarattıklarından en şereflisi insandır. İnsana hizmet etmekten daha büyük bir onur ve görev olabilir mi?"
'KAYNAKLARI DEVELETE DÜŞMAN OLANLARA AKTARANA TABİ Kİ DUR DİYECEĞİZ'
DBP'li belediyeleri eleştirip, hizmet yapmadıklarını söyleyen Bakan Kılıç, "Tunceli'ye gezdim, baktım, devletin, hükümetin getirdiği hizmetler dışında bir şey yapılmamış. Bizim belediyeler ne yapıyor? Vatandaşına hizmet ediyor. Seçim zamanı neden vatandaştan oy istiyorlar, hizmet etmek için. Bugün Tunceli'de yürüdüm, öyle bir hizmet falan görmedim. Dolayısıyla vatandaşlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum. Yerel yönetimler vatandaşlar ile iç içe olan birimlerdir. Bizim belediye başkanlarımız her gün sokakta vatandaşla iç içe. Milletimizin kaynakları, milletimizden alınan vergilerle sağlanıyor ve böylece hizmet ediliyor. Kaynakları millete ve devlete düşman olanlara aktaranlara ne diyeceğiz, tabi ki dur diyeceğiz. Bizim onlarla bir işimiz olmaz" dedi.
'TERÖRE DESTEK VERMENİN MAHKEMEDE HESABINI VERECEKSİN'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dokunulmazlık konusunu na değinerek, "Hergün çıkıp bağırıyorlardı, dokunulmazlıklarımızı kaldırın, bizim saklayacak bir şeyimiz yok diyorlardı. Hodri meydan, buyurun, kaldırdık. Kimisi yurt dışına gitti, belediye başkanı olanlar kaçtı. Şimdi milletvekilleri de biz gelmeyiz, biz gitmeyiz diyorlar. Valla çukur kazanın yanında olan, bu millete ihanet edenin yanında olan ve gidip de bu milletin değerlerine karşı saldıran herkes hukuk önünde, hukuk içersinde hesabını verecek. Hukuk devleti olduğumuz her an söylüyoruz. O zaman gideceksin, ayrımcılığın, teröre destek vermenin de mahkemede hukuk önünde hesabını vereceksin" dedi.
Bakan Kılıç, konuşmasının son bölümünde ismini vermediği bir CHP milletvekilini eleştirerek şunları söyledi:
"Aslında bunu dile getirmeyecektim, ama yeri geldi. Aslında biraz birilerine de gündeme gelme şansı vereceğiz, ama yapılan yanlışlıkları da hatırlatmaya gerek olduğu için had bildirmek için söylenmesi gerekeni de edep sınırı içinde söylemektir. Bir CHP milletvekili İstanbul'da 2 gün önce olan terör saldırısından sonra meşhur sosyal ağları var ya, orada bir twit atmış. Ve demiş ki; terör işbirlikçisi AKP. Biz AKP'yi zaten kabul etmiyoruz da, biz AK Parti'yiz. Bombalama ile ilgili sözde bizim elimizde de kan varmış, biz işbirlikçiymişiz. Bunu söyleyen, daha doğrusu twit atan milletvekili de gençlik çalışmaları yaptığı dönemlerdeki partisinin yan yana durduğu örgütleri hatırlatırım. Şu anda kendi milletvekilleri, kendi partisinde olan hangi gösterilerde, kimin yanında, hangi örgütlerin yanında olduklarını, görüntü verdiklerini hatırlatıyorum. Biraz utanma olur ya. Biz paralel yapıyla mücadele ederken, DHKP-C ile mücadele ederken, TİKKO ile mücadele ederken, PKK ile mücadele ederken, DAİŞ ile mücadele ederken, ne demek bu, önce ettiğin yemine sadık kal. Bu kadarını söylüyorum. Daha önce de bir CHP milletvekili Gezi olaylarında yabancı lisanda twit atmıştı. Sonra 3 saat içinde o twiti silip de nasıl değiştirdiğini çok iyi hatırlıyoruz. Bu millet kendisine hizmet edenin, değeriyle barışık olanın yanında durur. Ona karşı duranla, karşı olanla da işi olmaz" dedi.