GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçen sezona oranla tribünlerdeki seyirci sayısında artış olduğunu kaydederek. "Seyirci sayısına baktığınız zaman geçen sezona oranla ilk 7 haftada Süper Lig’de yüzde 58, PTT 1. Lig'de de yüzde 68 artış var" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimleri için çalışmalarını birinci sıra adayı olduğu memleketi Samsun'da sürdürüyor. Bugün bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Bakan Kılıç, Ak Parti iktidarları döneminde tüm alanlarda olduğu gibi spor alanında da tesisleşmede büyük bir ilerleme sağlandığını ifade etti. Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar bin 575 tesis yapıldığını, Ak Parti’nin işbaşına geldiği 2002 yılından itibaren ise bin 658 tesis yapıldığını dile getiren Bakan Kılıç, "Toplam tesis sayısı 3 bin 300’ün üzerine taşındı. Bunun içerisinde şu da var tabii ki artık kullanım imkanı olmayan tesisleri envanterden çıkartıyoruz ama yeni envantere eklediğimiz o kadar yüksek sayıda spor tesisimiz var ki; bunun içerisinde inşaa ettiğimiz halı sahaları, voleybol sahaları, spor salonları, yüzme havuzları, stadyumlar, bunların hepsi bu rakamın içerisinde" diye konuştu.
Yapılan tesislerle beraber çocukların ve gençlerin spora ilgisinin artmasının, terörle mücadeleye de büyük katkısı olduğunu söyleyen Bakan Akif Çağatay Kılıç, terör örgütünün gençleri ve çocukları istismar ettiğini, buna örnek olarak terör örgütünün Sarıkamış kayak tesislerini yakmasını göstererek, "Örneğin Sarıkamış’ta Türkiye’nin en önemli kayak tesisi var. Biliyorsunuz yakın zamanda terör grupları tarafından yakıldı. Bu çok ciddi bir yatırımdı. 1.5 milyon Euro’ya malolan bir yatırımdı. Terör örgütünün bu yatırımlarımızı ve gençlerimizin kullanımında olan bu tesisleri yakarak bizi durdurmasına asla izin vermeyeceğiz. Talimat verdim, çok hızlı bir şekilde daha iyisini yapmak üzere harekete geçmiş durumdayız. Emin olun biz buna asla pabuç bırakmayacağız. Çünkü orada yapılan milli servetimize verilen zarardır ve bölge halkının çok ciddi bir ekonomik anlamdaki desteğine verilen bir zarardır. Çünkü sonuçta Sarıkamış’ta görev yapan, çalışan farklı sektörlerdeki vatandaşlarımızın elinden bu istihdam alanı alınıyor. Tesisimizi en kısa süre içerisinde tekrardan inşa edeceğiz" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunu 1000 gencin önümüzdeki dönemde bakanlıkta istihdam edileceğini belirterek, "Bakanlık bürokratlarımız çalışıyor. KPSS’nin temel alındığı ama başka kriterlerin de olacağı bir alım söz konusu olacak. 1000 beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunu kardeşimizi bakanlığımız içinde istihdam edeceğiz. Biz vaadettiğimizde, bir şeyi ortaya koyduğumuzda yapıyoruz. 13 yıldır vaadettiklerimizi yaparak bu başarıyı elde ettik. Referansımız yaptıklarımızdır ve bu yapacaklarımızın da teminatıdır" diyerek şöyle devam etti:
"Kulüpler Yasası taslağına son şekli verildi ve önümüzdeki hafta bana sunulacak. Tabii kulüplerin mali yapısı, sorumlulukları ile ilgili olan durumları ve yönetimsel anlamda bazı yenilikler söz konusu. Burada uluslararası kurallar ve yasalar da var ve spor camiasının kurallarına da uymak durumundasınız. Taslak 1 Kasım seçimlerinden sonra yasalaşacak. E-bilet uygulaması da meclisteki tüm partilerin uzlaşmasıyla yasalaştı. Yasanın uygulanması ise Futbol Federasyonu’nun sorumluluğunda. Geçen sezon uygulamaya konulan düzenlemede bazı eksiklikleri oldu. Ancak bu eksiklikler giderildi. İsteyen istediği sloganı atacak. Bu Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözü. Zaten stadyumlarda, salonlarda isteyen istediği sloganı atıyor. Ancak tüm siyasi partilerin de bunu düşündüğünü zannediyorum ki hiçbirimizin küfürlü tezahürata, şiddete yönelik eyleme müsamaha göstermesi söz konusu olamaz. Sahalarda ve salonlardaki olumsuz ve şiddet içerikli hareketlerde bulunanların sayısında çok ciddi azalma var. Seyirci sayısına baktığınız zaman geçen sezona oranla ilk 7 haftada Süper Lig’de yüzde 58, PTT 1. Lig’de de yüzde 68 artış var. Bir de hiç de hoş olamayan ve kullanılan bazı ithamlar var. Sahaya gidip herhangi bir olumsuzluk niyeti olmayan, spor müsabakasını takip edip takımını desteklemek için marşlar söyleyen, destek sloganları atan hiçbir taraftarın hiçbir sıkıntısı yok."

FOTOĞRAFLI