Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bonzai ve diğer uyuşturucu kullanımıyla ilgili 6 bakanlığın ortak çalışma yürüttüğünü, bu çalışmanın sonuçlarının ve yol haritasının yakında açıklanacağını söyledi.
Afyonkarahisar'daki Güral Otel'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği 'İl Müdürleri İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Ayşenur İslam, çocuk hizmetleri konusunda temel hedeflerinin, çocukları kendi ailelerinin yanında yetiştirmeye çalışmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Biz skor peşinde koşmuyoruz. 'Kaç çocuğu ailesinin yanına gönderdik', 'En başarılı ilimiz hangisi', bunun peşinde koşmuyoruz. Bence başarı ailesinin yanına gönderdiğimiz, döndürdüğümüz çocuklar iyi bakılıyor, mutlular, iyi eğitim görüyorlar, şefkat eli altındalar mı? Bunu başardık ve sürekli takip ediyoruz. Asıl önemli konu bu takibi sürekli sağlamak. Ailesinin yanına döndürdüğümüz, koruyucu ailenin yanına verdiğimiz veya akrabalarının yanına döndürdüğümüz çocuklar gözetimimiz altında. Ne yaptıklarını biliyoruz, onlara ne yapıldığını biliyoruz. Başarı bu."
Bakan İslam, paralel yapı tartışmasıyla ilgili olarak da devleti yıkma çabası içinde olanlarla çalışmalarının mümkün olmadığını belirtti. 
'DAVUTOĞLU, FEVKALADE OLUMLU BİR KARAR'
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayşenur İslam, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu açıklamasının AK Parti'ye ivme kazandıracağını dile getirdi. Bakan İslam, "Partimizin kararıdır. Fevkalade olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Hareketimizin, davamızın bundan sonra yükselerek, ivme kazanarak devam edeceğini gösteren gelişmeler yaşıyoruz" dedi.
UYUŞTURUCUDA ORTAK HAREKET
Bakan İslam, yaygınlaşan bonzai konusunda da 6 bakanlığın ortak çalışma yürüttüğünü, yakında sonuçları ve yol haritasını açıklayacaklarını söyledi. Ayşenur İslam şöyle dedi:
"Hem bizim bakanlık olarak böyle bir çalışmamız var hem de Sağlık, Milli Eğitim, İçişleri, Adalet ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla beraber bir çalışmamız var. Sentetik olsun olmasın, uyuşturucuya müptela olmuş çocukların rehabilitasyonuyla ilgili birtakım çalışmalar yapıyoruz. Uyuşturucunun yurt içinde dağıtımını, kullanımını engelleyici ve aileleri bilinçlendirmek üzere birtakım çalışmalar yapıyoruz. Çok yakın zaman içinde inşallah sonuçları ve yol haritamızı sizlere açıklayacağız." 

FOTOĞRAFLI