BAKAN İSLAM: VİCDANI OLAN EKMELEDDİN BEYE OY VERMEZ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret ederek AK Partili Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya başarılar diledi. Bakan İslam, bu ziyaretin ardından belediyenin konferans salonunda düzenlenen AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada partililere seslenen Bakan İslam, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte geçmişteki şer odaklarına 'dur' dediğini ifade ederek şöyle konuştu:
"12 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan geldi ve 'bundan sonra satranç masası bizim işimiz. Tavlayı istiyorsanız gidin siz oynayın ama Türkiye bundan sonra satranç oynayacak' dedi. Bu ne demektir? Kendi planını kendisi yapacak, kararını kendisi verecek, Türkiye artık emir almayacak emir verecek demektir. Hatırlayın, muhtar bile olunamaz denilmişti Başbakan için. Onların bir oyunu varsa Allah'ın daha büyük oyunu vardır. Satranç masasının başındayız şu anda ve 10 Ağustos’ta dünyaya bir söz söylememiz gerekiyor. O sözü söyleyecek miyiz, söylemeyecek miyiz bütün mesele bu. Söyleyeceğimiz söz; şah mat olacaktır.”
Ayşenur İslam, partililerinden 10 Ağustos'ta yapılacak olan seçimlerde sandığa sahip çıkmalarını istedi ve sandığın demokrasinin namusu olduğunu ifade etti.
"VİCDANI OLAN KİMSE EKMELEDDİN BEYE OY VERMEZ"
Seçimlerde Başbakan Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini ve vicdan sahibi olan insanların Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyeceğini dile getiren Bakan İslam şunları söyledi:
"Vicdanı olan, yüreğinde toplu iğne başı kadar vicdan duyan Ekmeleddin beye oy vermez. Neden? Sadece şunun için; 'Filistin bizi ilgilendirmez' dediği için, 'o bizim sorunumuz değil' dediği için. Filistin’de bugün evleri bombalıyorlar. Bombayı atıyor; haneyi, sivil insanları, çocukları, yaşlıları, anneleri, babaların yaşadığı evleri bombalıyor. Durum bu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı çıkıyor; 'Filistin’in sorunu bizim sorunumuz değildir' diyor. İşte bu noktada insanların vicdanlarının harekete geçmiş olması gerekir."

FOTOĞRAFLI