'HDP, SİYASETTE KENDİSİNE TANINAN KREDİYİ KAYBETTİ'
Milli Savunma Bakan Fikri Işık, Mardin'de terör mağduru ve yetim çocuklar ile sivil toplum örgütleri, partililerin de bulunduğu, 'Doğu'dan Batı'ya kardeşlik iftarı' programına katıldı. Gönül Köprüsü kurmak için Mardin'e geldiklerini belirten Işık, HDP'yi eleştirdi. Işık, "Türkiye'nin en yakıcı meselesi barış içerisinde hallolsun diye buralarda propaganda yapıp oy alanlar, 20 Temmuz 2015'teki Suruç saldırısıyla gerçek yüzünü ortaya koydular. Açık söylüyorum; eğer HDP Suruç ve Ceylanpınar saldırılarından sonra terör örgütüne çıkıp 'Sen ne yapıyorsun, millet bana huzur ve barış için oy verdi' deseydi, tavrını ve tepkisini açıkça ortaya koysaydı, bugün siyasilerden bir aktör olabilirdi. HDP, siyasette kendisine tanınan bütün krediyi 23 Temmuz günü, 23 Temmuz'da ortaya koymuş olduğu tavırla kaybetmiş. Şimdi ne kadar demokrasi derseler desinler, kimse inanmıyor. Ne kadar barış kelimesini ağızlarına alırlarsa alsınlar kimse inanmıyor. Neden inanmıyor? Eğer demokrasiden, barıştan, birlikten ve kardeşlikten yanaysanız şiddetle ne işiniz var?" dedi.
Mardin ve bölgenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Işık, "Kurtuluşu çukur kazmakta arayanların Mardin, Nusaybin ve bölge halkına nasıl bir eziyet çektirdiklerini hepimiz biliyoruz. Son dönemde bir taraftan güvenlik güçlerimiz terör ile mücadelede ederken, hükümet olarak biz de bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması, sıkıntılarının giderilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi.
Işık, bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşadıklarını ve fitneye yer olmadığına dikkati çekerek, ayrılık tohumlarının yeşermeyeceğini vurguladı.
Bu topraklarda ancak birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yeşereceğini söyleyen Işık, son dönemde bölge halkının teröre koyduğu tepkinin de bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Kamu düzenin tam olarak sağlandığı vakit Türkiye'de en hızlı gelişecek illerin başında Mardin geliyor. Dünyada Mardin gibi ikinci bir şehir yok. Bu kadar farklı, dini, dili ve kültürü yüzyıllarca bir arada uyum içinde yaşayan başka bir şehir yok. Böyle bir şehir terör olmazsa huzur olsa tek başına milyon turisti çekecek. Gençlerimiz işsiz, neden işsiz? Eğer Mardin'de huzur olsa, bırakın Mardinli geçleri, bölgenin gençleri Mardin'de istihdam edilmek için canla başla çalışacaklardı. Türkiye'de en hızlı gelişecek illerinden başında Mardin geliyor ve kısa sürede hak ettiği yere gelecektir. Bunun için hükümet olarak her türlü kararlılığa sahibiz, özellikle terörden temizlenen bölgelerin hızla yeniden inşası için çalışıyoruz. Sözde 'öz yönetim' saçmalıklarıyla şehirleri adeta barikatlarla, çukurlarla yaşanılmaz hale getiren terör örgütü ve onların destekçilerinin bu halka ne kadar büyük bir zulüm yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.
Bakan Işık, beraberindeki milletvekilleriyle 700 yıllık tarihi Kasimiye Medresesi'nde vatandaşlarla teravih namazını kıldıktan sonra kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI