ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce muhalefet partilerini eleştirerek "Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi?" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Güllüce, "Depreme karşı kentlerimizin, evlerimizin, şehirlerimizin, sokaklarımızın buna uygun teknik donanımın olması lazım. Yeni Türkiye'de evlerimizin, sokaklarımızın farklı olması lazım, altyapılarımızın ona uygun, depreme dayanıklı olması lazım. Biz 2014'de sadece Ankara’da bakanlıkta 152 katrilyonluk yatırıma imza attık. Yeni Türkiye'de sadece 152 katrilyonluk Ankara'da yatırım yaptık illeri de sayarsak 190 katrilyonluk yatırıma imza atıyoruz" dedi.
Hızlı trenin eski Türkiye'de bir hayal olduğunu belirten Güllüce, "Daha yemek pişmeden bir adam Ankara'dan, Sivas'a kadar gelebiliyor. Türkiye İstanbul, Kars, Ardahan yetmedi, Bakü'yle de bağlandı. Bakü-Tiflis hattıyla buradan bileti alacaksın Bakü'de ineceksin. Sivaslı bir tüccar orada işini görecek akşamda hızlı tren ile Sivas'a gelecek, yeni Türkiye bu" diye konuştu. 
"MUHALEFET, PROJE DURDURMA PARTİSİ"
Daha sonra iktidarın yaptığı projeleri durdurmayan çalışan bir muhalefet anlayışı olduğunu ifade eden Güllüce, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin belki de bir bahtsızlığı veya nasıl izah etsem nasıl desem kelime bulmakta zorlanıyoruz. Bir ekip var Türkiye'de muhalefet isminde, muhalefet yapacağız diyor. 'Biz 7 Haziran’da gelince bu projeleri durduracağız' diyor. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz bundan zevk alırız biz, bu ülkede herkesin zevk alması lazım. Biz bu ülkede yaşayan herkesin göğsü kabarır diyoruz. Ama iktidara karşı muhalefet yapan da diyor ki 'Gelir gelmez bu projeleri durduracağız.' Durduramazsınız. Bu millet sana iktidarlık vermez ki sen durdurasın. Sen öyle havaalanını falan durduramazsın, hızlı treni durduramazsın, köprüler yapılmış zaten geliyor. Zaten sen proje durdurmaya endekslendiğin için bu millet de seni 50 senedir iktidar yapmıyor. Bu millete hizmet edenler, hizmet etmek isteyenler var olduğu içinde sürekli iktidar olunuyor. İzmir otoyolunu yapmışız ve ÇED vermişiz diye bizi mahkemeye vermişler. İstanbul, Bursa, İzmir 3.5 saat yapmışız ya ne olacaktı 11 saat mi olacaktı. Niye durdurursun? Niye durdurmak istersin? Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi? Yani sen millete hizmet için mi varsın. Yoksa yapılmakta olan projeleri yapılmakta olan projeleri durdurmak için mi varsın. Millet bunu sorar, zaten 60 senedir de soruyor."
MEDENİYET ŞEHİR DEMEKTİR
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise törendeki konuşmasında,  "Yeni Türkiye'de yapılacak kentsel dönüşümün, içerisinde ne olması lazım, otoparkların olması lazım, spor salonlarının olması lazım, kültür merkezlerinin olması lazım, okulların olması lazım, çocuklar için oyun alanlarının olması lazım. Kentsel dönüşüm sağlandığında otoparklarda olacak, yeşil alanlarda olacak, geniş çaplı bulvarlarımızda olacak, çocuklarımız için oyun alanları da, spor alanları da okullarda olacak. Dolayısıyla da medeniyet şehir demektir ve insanlar şehirleri inşa eder şehirlerde insanları biçimlendirir" dedi.
Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından, Bakan Güllüce'ye fahri hemşerilik beratı verildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı. Bakan Güllüce ve Yılmaz programın ardından Ulu Camii'nde cuma namazını kılarak partilerinin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlen Sivas Gençlik Kolları 4'üncü Olağan İl Kongresine geçti.

FOTOĞRAFLI