GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNE KATILDILAR
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kentteki programları kapsamında AK Parti Sivas Gençlik Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Sivas Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen kongreye iki bakanın yanı sıra AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile birlikte çok sayıda partili katıldı.
Bakan İsmet Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Adnan Menderes'in 1960'lı yıllarda 'Yeter artık söz milletindir' dediğini dile getirerek, "Ama Menderes bunun bedelini canıyla ödedi. Anladık ki sözün millette olması yetmiyordu. 'Yeter artık karar da milletindir' dememiz gerekirdi,  biz de bunun bedelini muhtıralarla ödedik. Partimiz kapatma davalarıyla mücadele etti, darbenin 70 çeşidini gördük. Bu milletin sağlam duruşu bütün o darbeleri boşa çıkardı. Aksi halde Allah korusun bu ülkeyi Ukrayna'ya, bir Suriye'ye, bir Irak'a, bir Libya'ya, bir Yemen'e, bir Mısır'a benzetirlerdi" dedi.
"DAHA FAZLA OLACAĞIZ SİZ ENGEL OLAMAYACAKSINIZ"
Bakan İdris Güllüce ise 7 Haziran 2015 seçimlerinde bazı kesimlerin AK Parti'ye saldıracağını öne sürerek, "Bakın göreceksiniz AK Parti'nin her ferdini itibarsızlaştırmak için Başbakanımız Davutoğlu, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, her bakanımıza, her vekilimize, her il başkanımıza, her meclis üyemizi itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Çünkü bu bir dünya projesidir. Türkiye'nin bu kadar ileri gitmesi birilerinin hoşuna gitmiyor. Biz de bu projeyi uygulayanlara 77 milyon el ele vereceğiz, biz fazla olduk daha fazla olacağız ve siz engel olamayacaksınız" diye konuştu.
"DARBECİLERİ ÇOCUKLARINIZA ANLATIN"
Güllüce daha sonra 28 Şubat sürecine değinerek şöyle dedi:
"28 Şubat sürecinde zulümlerinin bin yıl süreceğini söylüyorlardı. Bin yıl sürmedi. 28 Şubatları sizlerin gayretleri ile yendik. 28 şubatlar bin yıl sürmeli ama nasıl sürmeli. Sevgili bacılarım bin yıl unutmamalısınız, bu zulüm böyle sürmeli. Onlar bin yıl bu zulmün süreceğini söylüyorlardı, siz de çocuğunuzun çocuğuna onların çocuklarına 'bize öyle zulümler yaptılar ki biz ölümden çok zulmü gördük' diye anlatmalısınız. Evet 28 Şubat bin yıl sürmeli. Hatırlıyor musunuz 1'inci gelen o hemşirenin ağzının kapatılmaya çalışıldığı günleri, hatırlıyor musunuz Bursa'da 'başörtüsü ile okuyacağım' diye yürürken polisin copundan kaçarken bacağı kopan o kızı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Ne olur analar bin yıl sürsün bu 28 şubat. Unutulmasın o zulümler. O darbe heveslileri, partiyi kapatmak isteyenler ne olur unutulmasın. Bunların eline iğnenin ucu kadar fırsat geçse geçmişte yaptıklarının daha fazlasını yapacaklarını söylüyorlar. Pişmanlık duymuş değiller. 'Hele bir fırsat geçsin elimize' diyorlar. 'Az yaptık bunlara' diyorlar. Bu zalimleri, darbecileri çocuklarınıza anlatın."
Tek liste ile gidilen seçimde Burak Kuruçay AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. Bakanlar Yılmaz ve Güllüce daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde düzenlenen brifinge katıldı. Brifingin ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI