ÇORUM'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 415 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü.
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bayat İlçesi'nde Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kaldığını belirterek, şöyle dedi:
"Şurada 400 saate yakın bir zaman kaldı. İnşallah 415 saat sonra sayın başbakanımız Cumhurbaşkanı olacak. İlk turda bu seçimi alacağız." 
Bir gazetecinin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde 3 askerin şehit olmasının çözüm sürecine etkisinin ne olacağı ve emniyet mensuplarına yönelik operasyon hakkında da görüşleri sorulan Bakan Güllüce, şöyle devam etti:
"İnşallah olmaz' diyoruz. 'Bunlar münferit olay' diye düşünüyoruz. Ondan önce 3 tane ocağımız ateş yandı. Ateş düştü. Kalbimize de düştü. Yüreğimizi yaktı. Çok şeyde söylemek istemiyorum. İnsan şehitler hakkında konuştukça rahatsız oluyor. Şehitler hakkında konuşamıyorsunuz. Allah rahmet eylesin. Diğer konu da ise yargı talimat vermiş operasyon yapılıyor. Sonra nereye gider ne yapılır, hakimler karar verecektir. Türkiye’de suç işlemeyeceksin işlersen karşılığını bulursun."
İsrail mallarının boykot çağrıları hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Güllüce, "İsrail’le yapılan ticarette bizi bağlayan bir unsur var. Orada Filistinlilerle de yapıyoruz aynı şeyi. Orada biraz hedef saptırma var. İsrail’le ticareti sıfırlarsak Filistinli kardeşlerimizin daha perişan olmasını sağlar. Filistinlilerin de orada ticaret yaptığını göz ardı etmemek lazım. İsrail’in işgal ettiği topraklarda ticaret yapan Filistinliler sanki ticareti İsrail topraklarında yapıyormuş gibi gözüküyor. Yani orada işgal var" dedi.

FOTOĞRAFLI