Mücahit YOLCU- Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, () - ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, makamlara alındığı gün teslim edilmek üzere oturulduğunu belirterek, "İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız" dedi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi Gaziantep'e yaptı. Havalimanında Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandıktan sonra valiliğe gelen Bakan Gül, Şeref Defteri'ni imzaladı. Gül, Gaziantep'e hizmet etmek için tüm kamu kurumları ve yöneticilerle gayret ettiklerini belirterek, "Hepimiz gece gündüz Gaziantep'e hizmet için gayret eden bir ekibiz. Hepimizin ortak sevdası Gaziantep'tir, memleket sevdasıdır. Bu birlik ve beraberlik inşallah Gaziantep'te kıyamete kadar kalıcı olacaktır. Hükümette bazı bakanlar hakkında tasarruflar oldu ve şahsımıza da Adalet Bakanlığı görevi tevcih edildi. Ben bu görevi tevcih eden, tensip buyuran başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza çok teşekkürlerimi ve bu ümitlerinden, bu taktirlerinden dolayı kendilerine saygılarımı sunuyorum. İnşallah başta zat-ı alilerine mahcup olmadan, milletimize mahcup olmadan, hemşerilerimize mahcup olmadan, inşallah bu görevi layıkıyla yaparız" dedi.
Farklı kesimlerden tebrik mesajlarını aldığı için mutlu olduğunu ve herkese teşekkür eden Gül, "Bu makamlar  hizmet makamlarıdır. Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur. İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız. Bu vesileyle çok değerli yol arkadaşlarım, her zaman desteklerini hissettiğim milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanlarımıza, emniyetimize, askerimize, bütün kamu görevlilerine çok teşekkür ediyorum, mesailerinde başarılar dilerim" diye konuştu.
Konuşmasının ardından makamda Vali Ali Yerlikaya ve protokol üyeleriyle bir süre görüşen Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de ziyaret etti. Fatma Şahin, ziyaret anısına Bakan Gül'e, üzerinde Ayetel Kürsi yazılı tablo ve bakırdan yapılan sürahi hediye etti.

FOTOĞRAFLI