Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Bursa'da, canlı bomba eylemleriyle ilgili olarak “Saldırılar terörle mücadelede kararlığın faturasıdır” dedi. 
Merkez Nilüfer ilçesi’nde bulunan özel bir ağız ve diş sağlığı polikliniğinin açılışını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa’daki canlı bomba saldırısını değerlendirdi. Faruk Çelik “ saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz, ülkemiz ve Bursa bunu hak etmiyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması, saldırılar terörle mücadele konusundaki kararlılığın faturaları oluyor, buna millet olarak hazırlıklı olmak durumundayız, terörün rengi ve dili yoktur, bütün terörün lanetlenip, hep birlikte üzerine gidilmesi gerekir, her ülke terörü ve teröristleri sınıflandırıyor, bu da teröre cesaret veriyor. Türkiye kararlı şekilde terör unsurlarının üzerine gidiyor, mutlaka bir bedelleri vardır” dedi.
Güvenlik güçlerinin bu tür olayların yaşanmaması için gece ve gündüz mücadele ettiğine dikkat çeken Bakan Çelik “Bazen bu şekilde güvenlik güçlerinin önünden kaçabilen teröristler olabiliyor. Allah beterinden korusun" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Terörist önce IŞID militanı olarak biliniyordu, daha sonra PKK’lı çıktı kimliği hakkında bir bilginiz var mı?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Faruk Çelik “Çok sayıda gözaltı var araştırma yapılıyor, gerekli açıklama yapılacak. Netice itibariyle terörist, nereyle bağlantılı, kiminle bağlantılı, kimin maşası olduğuna bakmak gerekiyor. Çalışmalar son aşamaya geldi" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI