ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'da sahur vaktinde DSİ tarafından yaptırılan ve 377 milyon liraya mal olan 49 tesisin toplu açılışı yaptı ve temelini attı.
Aksaray'da toplu temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 22.30 sıralarında Konya’ya geldi. DSİ 4’ünü Bölge Müdürlüğü’ne giden Bakan Eroğlu, saat 01.00'e kadar burada dinlenmeye çekildi. Eroğlu, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte DSİ tarafından inşa edilen maliyeti 377 milyon liralık 18 tesisin temel ve 31 tesisin de açılış törenine katıldı. Ramazan ayı olması ve aşırı sıcaklar nedeniyle gece Mevlana Müzesi Meydanı'nda yapılan tören alanında ilgiyle karşılanan Bakan Eroğlu, sahneye çıkarak halkı selamladı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, kendisini Konya’nın hizmetkarı olarak gördüğünü söyledi. Aksaray’daki törenlerin ardından Konya’da sahurda temel atma ve açılış törenine katıldığını belirten Eroğlu, Konya tarihinde milat olacak tesislerin temelinin atılacağını ve açılışını yapacaklarını kaydetti.
AK Parti hükümetinden öncesi ve sonrası Türkiye’nin durumunu kıyaslayan Bakan Eroğlu, kendi hükümetlerinden önce enflasyonun, faizlerin yüksek olduğunu, İMF’ye el açıldığını, merkez bankasının kasasının boş olduğunu vurguladı. Yeni Türkiye olarak adlandırdığı Ak Parti hükümetinden sonrasında ise devletin dış borçlarının ödendiğini, IMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek duruma geldiğini, ihracatın arttığını, merkez bankasının kasasının dolduğunu, ihracatın yükseldiğini, milli gelirin arttığını söyledi. Yapılan tüm bunların Türkiye için yeterli olmadığını da belirten Eroğlu, "Gece gündüz çalışıp gelecek nesiller için büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz" dedi. 
"10 AĞUSTOS MİLATTIR"
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Bakan Eroğlu, bu seçimlerin Türkiye için milat olacağını savundu. Eroğlu, "10 Ağustos; Türkiye tarihi için bir milattır. Cumhurbaşkanımızı vekiller değil asiller yani milletimiz seçecek. O tarihten sonra millet ve devlet kucaklaşacak. Türkiye daha da büyüyecek. Daha demokratik bir Türkiye daha müreffeh bir Türkiye, öncü bir Türkiye için Konya’da Cumhurbaşkanı adayımıza Başbakanımıza çok büyük destek verecek" diye konuştu.
ORMAN VARLIĞI ARTTI 
Türkiye’de orman varlığının da arttığını belirten Eroğlu şunları söyledi: 
"Son 11 yılda, 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Bütün ülkelerde orman varlığı azalırken Türkiye’de hem alan hem de odun serveti olarak artıyor. Son 10 yılda orman varlığımız 9 bin hektar attı. Odun serveti de 1.2 milyar metreküpten, 1.6 milyar metreküpe yükseldi. OECD’nin takdirnamesini aldık. Dünyada ağaçlandırma erozyon kontrolünde lider durumuna geldik."
Yapılan konuşmanın ardından toplu açılış ve temel atma törenine geçildi.  Saat 03.00 sıralarında toplu açılış ve temel atma töreni yapan Bakan Eroğlu, tüm protokol üyelerini bir daha sahurda temel atma ve açılışı göremeyebileceklerini belirterek sahneye davet etti ve açılışı gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu daha sonra Mevlana Meydanı’nda bekleyenlerle birlikte sahur yemeği yedi.  

FOTOĞRAFLI