'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmalarını yürüttüğü Afyonkarahisar'da, baba ocağı Şuhut İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan Ulu Camii'nde cuma namazı kıldı. Bakan Eroğlu, ardından restorasyonu tamamlanan camiinin yanı sıra Şuhut'ta yapımı tamamlanan 6 tesisin açılışını yaptı, 8 tesisin de temelini attı.
Temel atma töreninde halka seslenen Bakan Eroğlu, bakanlığının ve hükümetin hizmetlerini attı. Türkiye'nin gelirlerinin Ak Parti hükümetleri öncesi hortumlandığını iddia eden Bakan Eroğlu, "Vergi oranlarını düşürdük. Hizmetler artıyor. Geçmişte aynı vergi toplanıyordu. Fakat pek çok hortum vardı. Bu hortumlardan biri faiz lobisinin hortumuydu. Sizin alınterinizden, esnaftan, işadamlarından vergi alıyor devlet. Toplanan bu verginin yüzde 86'sı faiz lobisine aktarıyordu. Size bir şey kalmıyordu" diye konuştu.
'KOALİSYON YORUMU'
1 Kasım seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, koalisyon yönetimini gördüğü bir karikatürle anlattı. Türkiye'nin Ak Parti hükümetleri döneminde önemli bir gelişim yakaladığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye gelişince, Türkiye ekonomide yükselince bazı Türkiye'nin önünü kesmek isteyen ülkelerin gözü açıldı. 'Türkiye'nin önünü keselim. Kesmek için ne yapmak lazım? Türkiye koalisyonlarla idare edilsin' dediler. Geçen gün bir karikatür gördüm. Bir at arabasına, üç tane at bağlamışlar, her biri bir tarafa arabayı çekiyor. Ancak araba bir türlü kımıldamıyor. İşte koalisyon budur. Maksatları Türkiye'de istikrarı bozmak. Türkiye, IMF'ye el pençe dursun, borç para istesin istiyorlar. Faiz lobisi köşede bekliyor; 'Bunlar bir gitse de, biz soyguna devam etsek' diyor. İhale lobisi öbür köşede bekliyor; 'Eskiden işlerimiz Afyon'un kaymaklı ekmek kadayıfı gibiydi. Şimdi kaymağı alındı sadece kadayıf kaldı. Eski günlere dönsek' diye düşünüyorlar. Ama aziz milletim lütfen, önümüzdeki seçimde bunları unutmayın."
Seçimin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini anlatan Bakan Eroğlu, diğer partilere oy veren seçmenlere de seslenerek Türkiye'nin istikrarına oy kullanmalarını istedi.
Konuşmasının ardından tesislerin temelini atan Bakan Eroğlu, partisinin Şuhut seçim bürosunun da açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI