14 PROJENİN TEMELİNİ ATTI
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yapımına başlanan Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atıldı.

Omurtak Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu, bölgeye yapılacak olan 14 projenin toplam 500 milyon lira olduğunu ve tamamlandığında Ergene Nehri'nin kirlilikten kurtulacağını söyledi. Bakan Eroğlu, "14 dev eserin 500 milyon maliyeti olan projeleri bitireceğiz. Buradaki halk her şeyin en iyisini hak ediyor. Ergene’yi kurtarmak bizim boynumuzun borcudur. Tüm projelerin inşaatı 30 Aralık 2016 tarihinde saat 16.59 itibari ile tamamlanmış olacaktır. Ergene’de yaptığımız çalışmalarda valilik, iş adamları, sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve belediye başkanlıklarımız bir araya gelerek her kesimin takdirini topladı. Bu proje hepimizin projesi. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tesislerin temelini attı. Törenin ardından partisinin milletvekili adayı Metin Akgün’ün seçim bürosunun açılışı yapan Bakan Eroğlu Çorlu'dan ayrıldı.