Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,() - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Katar'a asker göndermesiyle ilgili, "Çünkü Katar ile bir oyun oynanıyordu . Türkiye’nin de dahil olduğu bir oyun planlanıyordu. Bunu engellemek için Türkiye Katar'a gitti. Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere öğle saatlerinde Ankara'dan havayolu ile Tokat'a geldi. Havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır ve Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak Tokat Valiliği'ni ziyaret etti.  Bakan Eroğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Türkiye'nin Katar'a asker göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Bakan Eroğlu şu şekilde cevap verdi; "Oralar bizim gönül coğrafyamız. Orada bütün ülkeler var mı? Orta doğuda Rusya'sı var. Amerika'sı var. İngiliz'i, Fransız’ı,  Alman’ı var. Neredeyse bütün ülkeler var. Bizim askerin oraya gitmesi gerekiyordu. Çünkü Katar ile bir oyun oynanıyordu . Türkiye’nin de dahil olduğu bir oyun planlanıyordu. Bunu engellemek için Türkiye Katar'a gitti. Ve bizde orada varız. Onun için o maksatla gittik. Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın’’ dedi.
Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılçadroğlu’nun Ankara’da başlattığı 'Adalet yürüyüşü' ile ilgili yöneltilen soruya ise şu şekilde cevap verdi:
"Bir defa mahkeme kararı açık. Kendisi de mahkeme kararına saygı göstermek gerekiyor diyordu. O halde mahkeme kararına saygı gösterelim. Dava bitmiş değil. Kalkıp da bunu FETÖ’ye destek gibi algı oluşması son derece yanlıştır. FETÖ’nün başımıza ne açmak istediği ortada, 15 Temmuz’a bir yıl olmadı. Tarihimizin en alçak en hain kanlı darbe girişimi. Dolayısı ile MİT TIR'ları ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu kararı dikkate almayarak milleti galeyana getirmek için bu tür hareketler Türkiye’ye zarar verir.  Ana muhalefin böyle bir girişimde bulunması doğru değildir. Hep birlikte birlik ve beraberlik kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım."
Bakan Eroğlu, valilik ziyareti sonrasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere Niksar ilçesine hareket etti. Bakan Eroğlu'na ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin de eşlik etti.

FOTOĞRAFLI