Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), () - KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütleri ile mücadele etmelerine rağmen Türkiye'nin yüzde 5 büyüme kaydettiğini söyledi.
Bakan Elvan bayramın son gününde AK Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, İl Başkanı Cesim Ercik ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan'dan oluşan heyetle birlikte Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut ilçelerini ziyaret etti. Bakan Elvan, buralarda vatandaşlarla bayramlaştı.
İlk ziyaret yeri olan Anamur'da vatandaşlar ve partililer tarafından karşılanan Elvan, "Birilerinin 'bu dönemde ancak yüzde 2 büyür' dediği Türkiye azimli ve kararlı çalışmaları sonucu yüzde 5 oranında büyüdü. Biz bir yandan PKK terör örgütü, diğer terör örgütleri ile mücadele veriyoruz. Bir diğer yandan mazlum kardeşlerimize destek oluyoruz" dedi.
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu da vurgulayan Elvan, "15 Temmuz çok önemli bir hadisedir. Bu milletin ülkesine, milletine, devletine, ay yıldızlı bayrağına ne kadar aşık olduğunu, demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki sizin direşiniz" diye konuştu.
Bakan Lütfi Elvan, konuşmaların ardından beraberindeki heyet ile Gülnar ve Mut ilçelerindeki ziyaretlere geçti.
FOTOĞRAFLI