ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Siirt'te yaptığı konuşmada, "Okul, araç yakmayla, taş atmayla, kavgayla, şiddetle bir yere gidemeyiz. Biz kucaklaşmak zorundayız. Yüz yıllarca beraber yaşadık, bu ülke toprakları için birlikte savaştık. Hep beraber hep birlikte dayanışma ruhu içinde çalışmak zorundayız" dedi.
Siirt Valiliği'nin düzenlediği Bilim ve Kültür Günleri'ne katılmak üzere Tillo İlçesi'ne gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, saat 05.45'te İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesini izledi. Tillo'dan Siirt'e geçen Bakan Elvan, Öğretmenevi'nde partililerli birlikte kahvaltı yaparken gündeme ilişkin son günlerde yaşanan gelişmelere değerlendirdi. Türkiye'de herkesi saran, herkesin hissettiği farklı bir atmosfer oluştuğunu, artık korkan, çekinen, devlete mesafeli duran bir tolum bulunmadığını belirten Elvan, "Devletle bütünleşen, devletle kaynaşan, isteklerini, arzularını rahatça ifade eden bir toplum var. Yani toplum, siyaset ve devlet ilişkisi, bu üçgen artık birbirine kenetlenmiş entegre olmuştur" dedi.
'DEVLETİ DÜŞMAN BİLİYORDUNUZ'
10 yıl öncesine kadar insanların konuşmaktan, düşüncelerini ifade etmekten, bölgeye yatırım yapmaktan çekindiğini kaydeden Elvan, "Siirt'ten kaçıp İstanbul'lara, İzmir'lere gidiyordunuz. Daha doğrusu devleti düşman biliyordunuz. Biz bu 12 yıllık süreçte sizleri bu vesayet anlayışından kurtardık. Neye rağmen bize karşı partimize karşı, AK Parti hükümetlerine karşı olanca saldırı, darbe girişimleri ve belirli bir baskı altında tutma girişimleri karşısında bizler dimdik ayakta durduk. Hiçbir zaman çekinmedik, korkmadık. Biz hiçbir zaman birini diğerinden ayırt etmedik ötekileştirmedik. Bakın Suriye'de, Irak'ta yaşanan hadiseleri görüyorsunuz. Oradaki mazlumlara kucak açan tek bir ülke var o da Türkiye. Nereli olduğuna, hangi mezhepten, nereden geldiğine, hangi dinden olduğuna bakmaksızın kim olursa olsun kucak açıyoruz. Sadece son 3 gün içerisinde 138 bin kişi Türkiye sınırına geçti. Batı'da o gelişmiş Avrupa ülkelerinde bırakın 138 bin kişiyi bırakın bir 1,5 milyon kişiyi 500 kişi geçse Batı ayağa kalkıyor. biz bunlara ne yapacaz diyor ama Türkiye o kardeşlerimize kucak açtı" diye konuştu.
'OKUL YAKMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ'
Bakan Elvan, herkesin kendini artık bir takım ideolijik saplantılardan kurtarması, beynini, aklını birilerine kiraya vermekten kurtarması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Kendimiz düşüneceğiz kendimiz karar vereceğiz. Hele hele her birimizin sahiplendiği bu çözüm sürecinde insanların yasalara, anayasaya, hukuka saygılı olması gerekir. Sorunu birlikte çözeceğiz. Eğer yasalarda bir problem varsa oturacaz, konuşacaz, tartışacaz birlikte çözeceğiz. Ama araçları yakmayacağız. Son 4-5 ay içerisinde hem karayollarımıza hem müteahhitlerimize ait 8 araç yakıldı. Buraya yol yapmak için gelen araçları eğer yakarsanız, ben sizin aklınızda sizde bir art niyet ararım. Kusura bakmayın yakmayacaksınız bu konuda da sizler engelleyeceksiniz, sahip çıkacaksınız. İlin valisiyle, belediye başkanıyla bir bütün olarak bu ilin kalkınması için çaba sarfedecez. Hep birlikte elbette hükümet olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız. Ama okul, araç yakmayla, taş atmayla, kavgayla, şiddetle bir yere gidemeyiz. Biz kucaklaşmak zorundayız, biz bir bütün halinde hareket etmek zorundayız. Biz yüz yıllarca beraber yaşadık bu ülke toprakları için birlikte savaştık. Hep beraber hep birlikte dayanışma ruhu içinde çalışmak zorundayız. Bakın demokratik bir ortamda seçim yapılıyor bir belediye başkanı seçiliyor herkes saygı duyacak, seçilen belediye başkanına,valimize, belediye başkanımız, meclis üyelerimize, milletvekillerimiz de dayanışma ruhu içinde çalışacaklar."
DARBELERDE 'ŞAPKAMI ALIR GİDERİM' DEMEDİK
Geçmişte birileri gibi muhtıra verilmesi veya darbe girişiminde bulunulması halinde "Şapkamı alır giderim" demediklerini söyleyen Elvan, "Geçmişte birilerinin yaptığı gibi zor durumda kaldığında birileri muhtıra vermeye kalktığında veya darbe girişiminde bulunduğunda 'Şapkamı alır giderim' demedik. Biz 'Kefenimizle size hizmet etmeye hazırız' dedik. Değerli kardeşlerim onun için farklı partilerden de olsanız farklı görüşlerden de olsanız bu yörenin kalkınması için bir arada olacaksınız, beraber olacaksınız ve bu yörenin kalkınması için çaba sarfedeksiniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI