HDP GÜNEYDOĞU'DA VESAYET ANLAYIŞI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Elvan, HDP'nin Güneydoğu'da, halk üzerinde yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalıştığını ancak buna izin verilmeyeceğini söyledi. Ak Parti olarak yıllarca vesayet ile mücadele ettiklerini kaydeden Elvan, "Askeri vesayet dedik, bürokratik vesayet dedik, her türlü vesayete karşı mücadele ettik. Son derece de başarılı olduk. O vesayet odaklarına karşı kararlı, dik duruşumuzu sergiledik. Ama bugün Güneydoğu'da, HDP yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Orada bulunan vatandaşı, gençler ve gruplar tehdit ediyorlar. İş adamlarını tehdit ediyorlar. Gördünüz yaktılar yıktılar. Biz yeni bir vesayet anlayışına izin vermeyeceğiz. Kendileri vesayetten şikayetçilerdi. Ama bugün onlar halk üzerinde vesayet oluşturmaya çalışıyor" dedi.
GELİŞMİŞ ÜLKELER KALICI BİR İSTİKRARSIZLIK İSTİYOR
Gelişmiş ülkelerin bölgede kontrollü bir istikrarsızlık istediğini de belirten Elvan şöyle konuştu:
"Son dönemdeki gelişmelere bakın, bir de orta vadeli olarak Irak'ta ve Suriye'de yaşanan gelişmeler çerçevesinde Türkiye'nin tutumuna bakın. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Ak Parti özellikle Suriye'den gelen Irak'tan gelen kardeşlerimize kapı açmıştır. Bugün Türkiye'de 1,5 milyon Suriyeli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin barınma, yeme içme, çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kobani'de yaşanan gelişmeler neticesinde de 200 bin Kürt kardeşimizi bağrımıza bastık, kapımızı açtık. Orada yaşayan insanların akrabaları sınırda yaşıyor zaten. Türkiye dışında bu kardeşlerimize fiili veya yemesine, içmesine, barınmasına destek veren başka bir ülke var mı? Çok konuşan ve Türkiye'yi suçlayan o gelişmiş ülkeler, o malum insanlara hangi desteği verdi. Onlara kalsaydı, o insanlar açlıktan ölecekti, katledilecekti. Bunlara kucak açan Türkiye olmuştur. İsim zikretmek istemiyorum, bakın o gelişmiş ülkelere, her hafta farklı bir görüş ve yaklaşım var. Ne zaman ne yapmak istediklerini bilmediğimiz bir tablo. Sanki bölgede kontrollü bir istikrarsızlık istiyorlar. Bu bölgede biz huzur istiyoruz."
HUKUK YOLUNDAN SAPMAYACAĞIZ
Kobani'de yaşananların ardından ülke genelindeki eylemleri değerlendiren Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sınırlarımızın ötesi kan ve barut ile kavrulurken, şer mihraklar ülkemizde de kaos oluşturmak istemektedirler. Bu nasıl bir vahşettir ki, kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan körpecik genç bir insanı katlediyorlar. Ambulansları ve kan toplayan araçları yakıyorlar, kamu mallarını talan ediyorlar, insanlarımızın ekmek kapılarını yıkıp yakıyorlar, mülklerine saldırıp talan ediyorlar. Bu vahşete göz yummamızı kimse beklemesin. Bunları yapanlar yargı karşısında hesap verecek. Böyle Vandallıkların ortaya çıkmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Bunu söyleyenler ya çok cahil yada art niyetle söylüyorlar. Asıl hukuk düzeni tesisi edilmezse hukuk devleti yara alır. Hukuk devletini hakim kılmaya çalışıyoruz. Hiçbir gerekçe, ülkemizin demokratik standartlarından ödün vermemize neden olamaz. İnsan ve kişilik hakları bizim için her şeyden kutsaldır. Bu hakları güvence altına almak için hukuki düzenleme yapıyoruz. Hukuk hepimizin sığınacağı kapı olmalıdır. Hukuk kapısından başka kapıları arayanları Türkiye çok gördü. Artık bir daha hukuk ve meşruiyet dışı hiçbir yol hiç kimse için çıkış kapısı olarak görülmeyecektir."'

FOTOĞRAFLI