Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da çağrı merkezi açılışı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "2002 yılında Türkiye'de 170 civarında çağrı merkezi bulunurken bugün 1200 çağrı merkezi hizmet veriyor. 80 bine yakın kişi de bu merkezlerde istihdam ediliyor" dedi.
Çorum AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Bakan Lütfi Elvan, Türk Telekom'a hizmet veren bir çağrı merkezinin de açılış törenine katıldı. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan çağrı merkezinin açılış töreninde konuşma yapan Bakan Lütfi Elvan, iletişim ve haberleşme alanında yapılan yatırımları anlatarak sadece Türkiye'de değil dünyada bilişim sektöründe önemli gelişmelerin olduğunu belirtti. Bilişim sektörünün artık dünyada lokomotif konumuna geldiğinin altını çizen Bakan Elvan, şöyle dedi:
"Dünyanın büyümesi yüzde üç ise bu sektörde yüzde on civarında. Türkiye'deki bilişim sektörünün performansı ortalama büyüme hızımızın dört katı. Bilişim sektörünün gelişmesi ile yeni sektörler ortaya çıkıyor. Yeni iş alanları ortaya çıkıyor."
Türkiye'de 2002 yılında 170 kadar çağrı merkezi bulunduğunu belirten Elvan, ülkede bugün 1200 çağrı merkezinde 80 bine yakın çalışan ile hizmet verildiğini anlattı.
Çağrı merkezlerinin ülkede geliştirilmesi ve sayılarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Elvan, şöyle devam etti:
"2023 hedefimiz; 350 bin çalışana ulaşmak. 5 yıl içerisinde şu andaki sayıyı yani istihdam ettiğimiz 80 bin kişiyi 3'e katlamak istiyoruz ve buna da ulaşacağımıza eminim. Katma değeri yüksek bir alan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin 7 katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1.6 milyar dolardır."
Türkiye'de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu belirterek, "Bir politika değişikliğine gittik ve 'Bu çağrı merkezleri sadece büyük ve metropol kentlerde olmasın Anadolu'da da olsun, Anadolu'daki gençlerimize de istihdam sağlasın' dedik. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışanlarımızın yüzde 65'i kadın ve genç kızlarımız. Yaş ortalamamız 24 dolayısıyla hem kızlarımız için hem kadınlarımız için önemli iş imkanı sağlanıyor. 81 ilimizde çağrı merkezi olmasını hedefliyoruz. Diğer illermizde de yoğun bir şekilde çağrı merkezleri açmaya devam edeceğiz. Türkiye geliştikçe büyüdükçe ve kalkındıkça bu merkezlerin sayısı hızla artacak" dedi.
Bakan Elvan konuşmaların ardından çağrı merkezinin açılış kurdalesini kesti. Daha sonra çağrı merkezi binasını gezdi. Bakan Elvan, bu sırada çağrı merkezine gelen bir çağrıya da cevap verdi. Telefonla arayan bir kişinin internet paketi satın almak istemesi nedeniyle internet hakkında bilgiler veren Bakan Elvan, konuşma sonunda kendisini tanıtarak satın almak istediği paketi telefonla arayan kişiye hediye ettiklerinin müjdesini verdi. 
Bakan Elvan, daha sonra partisinin il kongreisine katılmak üzere çağrı merkezinden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI