ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıları 'Vahşet' olarak nitelendirdi. Bakan Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olarak da öteden beri olduğu gibi bugün de çok yüksek sesle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyorum" dedi.
Ramazan Bayramı nedeniyle Şanlıurfa Valiliği'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu ve Abdülkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bayramlaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği hava ve kara saldırılarını kınadı. Gazze'de vahşet yaşandığını söyleyen Bakan Çelik, her zaman Filistinliler'in yanında olduklarını söyledi. Bakan Çelik, şöyle konuştu:
"Gazze’de yaşanan bir vahşet. Bir soykırım orada gerçekleşiyor. Türkiye gibi çağdaş dünyanın da sesini yükseltmesini bekliyoruz ama maalesef bir sessizlik ile dünya karşı karşıyadır. Öteden beri 60 yıldır Filistinliler kendi öz topraklarından kendilerine çok görülecek şekilde muamelelere tabi tutuluyorlar. Her defasında nasıl oluyorsa öldürülen ve şehit edilen toprağı gasp edilen Filistinli suçlu konumuna düşürülen yine Filistinli oluyor. Ramazan ayı kutsal bir aydır. Müslümanlar için son derece olan bugün bayram önemli bir gündür. Ne bayram ne kutsal ay dikkate alınmadan her türlü insani değerleri ayaklar altına alan bir vahşeti İsrail hükümeti, devleti gerçekleştiriyor. Bunu insanlıktan nasibini alan birinin yapması mümkün değildir. İnsanlığın bittiği bir yer şu an İsrail ve bu vahşet ne acıdır ki bebelere, dedelere, ninelere sirayet etmiş durumdadır. Binlere varan hayatını kaybeden ve yaralılar var. Bu feryatlar bu zalimleri yakacak inancı içersindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olarak da öteden beri olduğu gibi bu gün de çok yüksek sesle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyorum."
'TERÖR BİTSİN DİYE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK'
Bakan Faruk Çelik, Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da teröristlerle girilen çatışmada 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili de açıklama yaptı. Devlet ve hükümet olarak terörün sona ermesi için önemli adımlar attıklarını söyleyen Bakan Çelik, şöyle konuştu:
"Bu bilgiler PYD, PKK neticede burada yapılan girişimde bulunan faaliyet bir terör faaliyetidir. Görevini yapan askerlerimize saldırılmıştır ve 3 şehidimiz var. Kimin yaptığı konusu tabi ki ilgili organların net bir şekilde ortaya çıkaracağı bir konudur. Netice itibariyle bir terörist saldırıyla Ceylanpınar'ımız karşı karşıya kalmıştır. Bu ülkenin sınırlarını korumakla görevli asli görevini yapan 3 güvenlik görevlimiz askerimiz şehit edilmiştir. Ramazan ayında bayramın arifesine denk gelmesi de son derece üzüntümüzü daha da artırdı. Terör bitsin diye devlet ve hükümet olarak attığımız adımlar, kardeşliğin pekişmesi konusunda kaybedilen zamanların telafisi konusunda çok önemli adımlar attık ve bir buçuk yıldır bu güzel ülkemizde artık kan ve kurşun konuşulmuyor. Ülkemizde kalkınma ve bölgesel uçurumun ortadan kaldırılması konuşuluyor. Böyle güzel gelişme varken gelip görevi başındaki askeri şehit etmek ancak bu ülkenin barışına kast edenler bu ülkenin birliği ve bütünlüğüne kast edenler tarafından yapılabilir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmama gibi bir sorumluluğumuz yanında bu ülkede barışı ve kardeşliği dinamitleyecek unsurlara karşı da söyleyecek ve yapacağımız çok şey vardır."
'SANDIKTA HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR'
Bakan Faruk Çelik, demokrasiyle yapılan seçimlerde sandığı saygı duyulması gerektiğini söyledi. Çelik, şunları kaydetti:
"Demokrasi dönemi gelir sandıklar kurulur ve sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alır. Bazen mağlup olursun bazen galip gelirsiniz. Demokrasi ve sandığa inanıyorsanız neticeye de saygı duymanız gerekiyor. Şanlıurfa'da kaybettiğimiz ve kazandığımız seçim bölgeleri var. Sandığa giderken hep kazanacağız diye gidersiniz ama bazı yerleri kaybedersiniz. Ceylanpınar'da yapılan seçimlerde açık arayla Menderes Atilla kardeşimiz seçimi kazandı. Bunu haz etmemenin neticesinde yaşanan olayları kabullenmek mümkün değildir. Bu Türkiye ve bölge barışına bu hazımsızlık katkı sağlamaz. Halkın kararına herkesin saygı göstermesi gerekiyor ve başka türlü barış olmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI