Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu, noterden belge almış. Hiçbir siyasi kaygı gütmeden söylüyorum. Bu bir kere acziyettir. Bu nedir biliyor musunuz? 'Milletten güven alamadım. Bu millet bana güvenmiyor. Belki burdan bir belge alırsam millet bana güvenir.' Sayın Kılıçdaroğlu bu millet enayi değil" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç ve Sadık Badak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partiliyle birlikte Antalya Aksu'da partisinin ilçe teşkilat binasının açılışına katıldı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'e başarılar dileyen Çavuşoğlu, yağmur altında gerçekleştirdiği açılışta muhalefete yüklendi.
Çavuşoğlu, 7 Haziran seçimlerinin 'Yeni Türkiye'nin yeni seçimi olacağını söyledi. AK Parti'nin tüm işlerini dürüst ve şeffaf bir şekilde yaptığını anlatan Çavuşoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan bu partiyi kurarken ne dedi? 'Aldatan da olmayacağız, aldanan da olmayacağız.' Allah'a şükür aldatmadık, aldanmadık" diye konuştu.
7 Haziran seçimlerini kasteden Çavuşoğlu, "Şimdi seçim zamanı geldi, popülizm başladı. Borsa açıldı eski günleri hatırlıyoruz. 'O ne verirse ben 5 fazlasını veririm' diyen siyasetçileri Türkiye çok gördü. Ama her seçim sonrasında Türkiye eskisine göre daha zayıfladı. Enflasyon daha da arttı. Faizler daha yükseldi. Sürekli siyasi ve ekonomik krizlerle iktidarlar gidip geldi. Ama Ak Parti yola çıkarken dedi ki, artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Çok şükür hiçbirşey eskisi gibi değil" diye konuştu.
Ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi gitmiş bazı siyasi partilerin liderleri, sayın Kılıçdaroğlu noterden belge almış. Hiçbir siyasi kaygı gütmeden söylüyorum. Bu bir kere acziyettir. Yani acizliktir. Bu nedir biliyor musunuz? 'Milletten güven alamadım. Bu millet bana güvenmiyor. Belki buradan bir belge alırsam millet bana güvenir.' Sayın Kılıçdaroğlu bu millet enayi değil. Gerçekten gidip böyle noterden belge alınca ne olacak? Bugüne kadar seçimleri hep kaybettin. Ne yaptın? Ayrıldın mı? Erdem gösterebildin mi? Partinizde üç dönem kuralı var mı?"
Konuşmasında 30 Mart seçimlerinde kaybeden Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın'ı kasteden Çavuşoğlu, "Burada bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Aday olurken yalanla geldi, 'Yüz bin kişiye iş vereceğim' dedi. Sonra da 'Fazla sıfırı kim attı' diye onu aramaktan 5 sene geçti hizmet yapmadan. İşte odur budur, bunların işi gücü böyle seçim öncesi kandırmaktır. Ama bir kere kandırabilirsin. O kontenjanın da zaten doldu. Millet artık uyandı. Öyle yalanlarla olmaz" dedi.
AK Parti'nin ise 'Şu projeyi gerçekleştireceğiz' dediği zaman zamanında bu işleri gerçekleştirdiğini de anlatan Çavuşoğlu, Antalya'nın Aksu ilçesinde 2016 yılında yapılacak Expo fuarının ilçenin cazibesini artıracağını söyledi. Çavuşoğlu şöyle devam etti:
"Expo önümüzdeki yıl nisan ile ağustos aylarında yapılacak. Altı aylık sürenin sonunda bir botanik bahçesi olarak bu alanı ömür boyu muhafaza edeceğiz. Yani burada tüm ülkelerin açtığı bahçeler, köşeler, hepsi kalacak. Singapur'unki de kalacak. Kore'ninki de, Meksika'nınki de kalacak. Yani Antalya'ya gelen turistlerin ziyaret edebileceği bir botanik bahçesi olarak burada muhafaza edip yaşatacağız. Güzel bir şekilde koruyacağız. Sadece botanik park olarak değil, içine aynı anda 6 bin kişinin toplantı yapabileceği büyük bir salon ve küçük salonların olacağı bir de kongre merkezi yapacağız. Toplantı ve kongre denilince, herkesin aklına Aksu gelecek. Bunun çok faydası olacak. Her şeyden önce ticari faydası olacak."
Aksu'daki kongre merkezine çevreden turist yağacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Aksu'nun güneyindeki sahildeki oteller, Side bölgesindeki otellerde kalanlar da Aksu'daki kongrelere katılacak. Böyle bir cazibe merkezinin ulaşımı için raylı sistem kuruyoruz. Havalimanı bağlantılı bu raylı sisteme ilave olarak önümüzdeki süreçte, Antalya'ya hızlı tren de getireceğiz. Konya üzerinden Alanya'ya gelecek hızlı tren Antalya'ya da gelecek. Bu güzergahta Aksu'dan geçecek. Burdur'dan gelecek hızlı treni de bu hızlı tren bağlantısına bağlayacağız. Aksu çok cazip bir merkez olacak. Aksu'da her şey olacak. Aksu'nun alt yapısının güçlendirilmesi için de çalışmalar sürüyor. Aksu Çayı da son derece güzel, turistlerin dolaşabileceği bir çay haline geliyor. Expo için 1 milyar TL harcıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI