ANKARA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eline mikrofonu alıp kamera karşısına geçip röportaj yaptı. Kütahyalı genç Halil İbrahim Kutlu'nun origami çalışması Bakan Çağatay Kılıç'ın çok hoşuna gidince, röportajı bizzat kendisi yaptı.

ATO Kongre Merkezi'nde 18 Kasım Salı günü başlayan 'Gençlik Merkezi Günleri' renkli görüntülere sahne oluyor. Etkinliğin ikinci gününde 81 ilin stantlarını tek tek gezen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, yörelerinin kültür ve sanat eserleri ile yemeklerinin tanıtımını yapan gençlerle tek tek sohbet etti.

SANATI İŞİN EHLİNDEN ÖĞRENDİ

Binbir çeşit sanatın tanıtıldığı stantlarda ustalar da el maharetlerini sergiledi. Bakan Çağatay Kılıç, önce izledi, sonra sorular sordu ve ardından da kolları sıvadı. Kahramanmaraş standında eline döner bıçağını aldı Kahramanmaraş'ın meşhur lezzeti fıstık dönerini kesti. Aynı stantta oymacılık yapan ustanın yanıydı. Bakan Çağatay Kılıç ustanın sanatını izledi ve denemek için spatulayı aldı, oymacılık yaptı. Sıra Denizli'ye geldiğindeyse Bakan Çağatay Kılıç bu kez kilim tezgahının başına geçti, kilim dokudu.

MUHABİR OLDU, SORU SORDU

Gençlik merkezinde origami topluluğunun yöneticisi Halil İbrahim Kutlu'nun yaptığı çalışma Bakan Çağatay Kılıç'ın ilgisini çekince mikrofonu aldı, genç yetenekle röportaj yaptı. Bakan Çağatay Kılıç, gençten önce kendisini kameraya bakarak tanıtmasını istedi. Ardından tek tek sorularını sıraladı. Röportaj sırasında, Kütahya Gençlik Merkezinde 20 Aralık'ta düzenlenecek ney konseri daveti de alan Bakan Çağatay Kılıç röportajını, 'Gördüğünüz gibi artık muhabirliğe de başladık. Hadi kolay gelsin' sözleriyle sonlandırdı.