BAKAN BOZDAĞ: BU MİLLETİN GAZA KARNI TOKTUR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında Erzurum Kongresinin yapıldığı tarihi mekanı gezen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, "Bazıları HDP’yi seçime sokmak için bir gayretin, çabanın içinde. Şu anda müthiş bir gaz veriyorlar HDP’ye. ‘İşte bak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9.5 aldınız işte üzerine azıcık oy koysanız barajı geçtiniz' diye. Anketler yayınlıyorlar.

Köşelerde, televizyonlarda yorumlar yapıyorlar ki parti girsin seçimlere. Peki hedef ne? Parti olarak girerse iki tane hedef var. Eğer barajı geçerse Ak Partinin doğu ve güneydoğudan çıkaracağı milletvejili sayısının azalmasını sağlarız. Böylelikle 330’un altında bir milletvekiili çıkarmış olur. İkinci hesap, baraja takılırsa ne olur? Türkiye’yi karıştırmak için fırsat doğmuş olur. Huzuru, istikrarı bozmak için elimize imkan doğmuş olur. Ben burada bu hesabı yapanlara diyorum ki siz avucunuzu bir kez daha yalayacaksınız. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacak bu HDP’liler. Hangi gazı verirlerse versinler parelel medya, diğer medya dışardaki içerdeki bütün güçleri kuvvetleri doğalgaz mı verirler başka bir gaz mı verirler ne gazı verirlerse versinler bu milletin gaza karnı toktur. Gazla siyaset olsaydı Kılıçdaroğlu’na sürekli gazlıyorlar. Şimdiye iktidar olması lazımdı" dedi.

KÖR SİYASET 

Süleyman Şah türbesinin 'risk ve güvenlik' değerlendirilmesi yapılarak TSK’nın başarılı bir operasyonuyla nakledildiğini anımsatan Bekir Bozdağ, "Başka ülkelerde olsa ana muhalafeti, muhalafet partileri ayağa kalkarlar kendi ordularını ayakta alkışlar. Ama bizdeki kör siyaset. Öyle bir hale getirdi ki, insanlar ordumuzun ortaya koyduğu bir başarıya dahi sevinebilme, sevinme erdemini ortaya koyamadılar" diye konuştu.
Bakan Bozdağ, programlarından sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.